Consilierii turdeni au declarat război plantelor etnobotanice

nello construct

Consilierii turdeni au interzis comercializarea plantelor cu efect halucinogen sau euforic (etnobotanicele) pe raza municipiului Turda, la iniţiativa primarului Tudor Ştefănie. Nerespectarea acestui fapt constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda cuprinsă între 500-2.500 lei.

 

„Fenomenul generalizat al consumului de produse din plante cu efect euforic sau halucinogen, în special în rândul tinerilor, a declanşat apariţia a numeroase magazine de profil, fără a exista un sistem riguros de monitorizare a unor astfel de activităţi, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea populaţiei. Tocmai, lipsa reglementării precise în acest domeniu, a condus în anumite cazuri la declanşarea unor probleme de sănătate, cauzate de consumul aşa-numitelor etnobotanice.

Pentru a preveni răspândirea fenomenului şi la nivelul municipiului Turda, considerăm oportună măsura interzicerii comercializării plantelor şi rpoduselor din plante cu efect halucinogen sau euforic. Este o măsură de protejare a populaţiei împotriva efectelor negative ale consumului unor astfel de produse, cu atât mai mult cu cât autorităţile locale trebuie să asigure cadrul necesar pentru asigurarea sănătăţii populaţiei”, se precizează în raportul de specialitate, semnat de administratorul public al Primăriei, Radu Crişan.

 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: