Consilierii PMP Turda propun majorarea burselor școlare

foto_052021_burse-1200x480

Consilierii PMP Turda au anunțat că au depus un proiect de hotărâre privind majorarea cuantumului burselor școlare care se vor acorda elevilor în anul școlar 2021/2022.

”Consilierii PMP Turda au depus un proiect de hotărâre privind majorarea cuantumului burselor școlare (bursă de performanță, bursă de merit, bursă de studiu, bursă socială).

Considerăm că sprijinirea educației trebuie făcută prin fapte, nu doar prin vorbe sau lozinci. Noile burse ar urma să se aplice din anul școlar 2021/2022.

Propunerea noastră este pentru stabilirea unor cuantumuri ale burselor școlare care să reflecte atenția pe care noi, în calitate de reprezentanți ai cetățenilor, o acordăm procesului de învățământ și performanțelor școlare. Ne bucură faptul că, începând din anul precedent, în urma unei propuneri a consilierilor PMP Turda, s-au introdus și burse de studiu, care până atunci nu existau! Ne bucură, de asemenea, și faptul că bursele de performanță au fost aprobate la valoarea propunerii noastre. Dar considerăm că, având în vedere că în anul școlar 2020/2021 a existat o singură bursă de performanță (de exemplu), suntem de părere că trebuie crescut cuantumul acestei burse, ca să fie într-adevăr o recompensă a performanței celor mai merituoși elevi ai municipiului.

La fel în cazul burselor de merit, de studiu și a celor sociale, care au fost aprobate la valori mai mici în comparație cu cele propuse de noi în anul precedent.

Durata de acordare a acestor burse este de 8 luni, respectiv 12 luni pentru bursele sociale (aferente anului școlar 2021/2022), iar cheltuielile se pot efectua din sumele defalcate pentru TVA și de la bugetul local, conform legislației în vigoare.

O administrație locală care își propune o viziune de viitor nu poate să neglijeze singura formă de recompensare a rezultatelor la învățătură, a procesului educațional și a sprijinirii cazurilor sociale care trebuie ajutate pentru continuarea procesului de învățământ, astfel încât municipiul Turda să beneficieze de tineri educați și performanți.”, au transmis popularii turdeni.

Cuantumul burselor școlare propuse de consilierii PMP Turda:
– bursă de performanţă 500 lei/lună/bursă
– bursă de merit 200 lei/lună/bursă
– bursă de studiu 150 lei/lună/bursă
– bursă socială 200 lei/lună/bursă

Ministerul Educației a majorat cuantumul minim al burselor școlare

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat ieri că din semestrul II al acestui an școlar se vor modifica valorile minime ale burselor școlare, dar și media de la care se acordă bursele de merit.

„Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei, în același timp crește plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8.50 la media 9.50. Aș vrea să vă reamintesc faptul că, urmare a predării online, urmare a renunțării la teze, rezultatele au fost mult distorsionate astfel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la bursa de merit, ca urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului școlar 2020-2021”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a declarat că în ședința de ieri a Guvernului a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care cuantumul minim al burselor școlare se modifică în felul următor:

  • 500 ron, pentru bursa de performanță,
  • 200 ron, pentru bursa de merit,
  • 150 ron, pentru bursa de studiu,
  • 200 ron, pentru bursa de ajutor social.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top