Consilierii au aprobat asocierea cu FC Arieşul

nello construct

Consilierii turdeni au aprobat o nouă formă de finanţare pentru echipa de fotbal FC Arieşul Turda. Ei au renunţat la derularea activităţii prin intermediul societăţii pe acţiuni şi au revenit la contractul de asociere cu Asociaţia Sportivă FC Arieşul Turda. Pentru primul trimestru al anului au fost alocaţi 500.000 de lei.

Durata contractului a fost stabilită până la finele anului 2009, cu precizarea că în 2010 se va încheia un contract adiţional la contractul aprobat de consilierii turdeni.

Cu această ocazie a fost prezentat şi un raport al activităţii financiare pentru anul 2008. Astfel, din cei 1.811.230 lei de la bugetul Consiliului Local, 1.435.483 lei au fost pentru diverse drepturi băneşti, 97.766 lei pentru alimente şi vitamine, 14.530 lei pentru echipamente şi materiale sportive, 86.697 lei pentru deplasări, 14.461 lei pentru asistenţa medicală, 47.000 lei pentru cantonament, 35.469 lei pentru taxe FRF, 65.510 lei pentru arbitraje, 4.113 lei pentru paza stadion şi 10.201 lei pentru chirii.

Deşi au votat proiectul de asociere (s-au abţinut doar cei doi consilieri UDMR), consilierii turdeni au avut şi câteva obiecţii. Consilierul UDMR Klara Adamossy a solicitat să se prezinte rapoarte de informare din partea clubului, privind activitatea financiară dar şi performanţele obţinute. „Anul trecut am cerut de două ori acest raport şi nu l-am văzut nici până acum. Eu consider că nu putem ţine sub control aceste cheltuieli şi e foarte mult să dăm de la bugetul local 20 de miliarde (n.r. lei vechi) pe an”, a spus Klara Adamossy.

Viceprimarul Mircea Irimie a spus că administraţia locală îşi doreşte să susţină sportul, dar şi-a manifestat nemulţumirea că la şedinţă nu a fost prezentă şi conducerea clubului, să vadă ce se discută şi se solicită. Pe de altă parte, Mircea Irimie a solicitat conducerii clubului să găsească şi alte surse de finanţare pentru echipa de fotbal şi să se facă o evidenţă foarte exactă a cheltuielilor. Viceprimarul chiar l-a dat exemplu pe fostul preşedinte Dorel Corpodean, care „mă obosea” cât insista pentru o sponsorizare şi a spus că trebuie făcută şi „muncă de teren”. Poziţia viceprimarului este împărtăşită şi de alţi consilieri, care se pare că nu văd cu ochi prea buni activitatea actualei conduceri a clubului.

La propunerea consilierului Vasile Miclăuş, aleşii locali se vor întruni luna viitoare pentru a se discuta problema asociaţiei sportive mai în amănunt. În opinia lui Miclăuş există câteva probleme: nu există suficienţi bani la buget pentru a susţine integral echipa de fotbal, trebuie să se prezinte o execuţie bugetară cu veniturile şi cheltuielile totale, să se prezinte contractele şi salariile jucătorilor (15 miliarde lei din cele 18 miliarde lei cheltuite în 2008 aureprezentat acest gen de cheltuieli), ce se va întâmpla cu acţionarii SA-ului (au contribuit financiar şi pot avea pretenţii).

 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: