marian morar
m install
nello construct

Consiliere din partea AJOFM Cluj pentru cei peste 230 de angajați de la Câmpia Turzii puși pe liber

zamblau eugen

În urmă cu două săptămâni, cei 234 de angajați ai firmei Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL au primit preavizele de concediere, urmând ca  în cel mai scurt timp să rămână fără un loc de muncă.

Motivele invocate de conducerea firmei care a continuat activitatea fostei ISCT sunt legate, în special, de reticenția autorităților și băncilor din România de a colabora cu societatea (care este considerată a fi patronată de ruși).

În decembrie anul trecut Comisia de Dialog Social a Prefecturii Cluj s-a întrunit la solicitarea Sindicatului „Industria Sârmei” Câmpia Turzii și au înaintat un memoriu în vederea solicitării sprijinului din partea Guvernului, însă fără rezultat.

Acum AJOFM Cluj le oferă consiliere în vederea reintegrării pe piața forței de muncă!

Reprezentanții AJOFM Cluj sunt prezenți în această perioada la societatea Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, fostul combinat Mechel, pentru a veni în sprijinul celor peste 200 de angajați care își vor pierde locurile de muncă prin concediere colectivă.

”În conformitate cu prevederile articolul 51 din Legea 76/2002, AJOFM Cluj asigură servicii de preconcediere, în principal, prin activități precum informarea privind prevederile legale referitoare la protecția șomerilor și acordarea serviciilor de ocupare și de formare profesională, plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local și instruirea în modalități de căutare a unui loc de muncă, reorientarea profesională pe piața muncii sau prin cursuri de formare, sondarea opiniei salariaților și consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a șomajului”, au spus reprezentanții AJOFM Cluj.

Potrivit cluj24.ro, directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean dorește, să asigure angajații afectați de această măsură că agenția va acorda în această perioadă tot sprijinul necesar în vederea realizării serviciilor specializate de ocupare, aflându-se în legatură permanentă cu societatea angajații acesteia.

Foto/cluj24.ro

Citește și:

Răzbunarea rușilor la Câmpia Turzii! Au dat în șomaj 230 de oameni! Cum s-au ”jucat” rușii cu activele fostului combinat?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2