Poliția Locală Turda pare a avea o misiune foarte importantă pentru protejarea intereselor lui Oltean Cornel, membru în Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA, unde a ajuns pe baza unor falsuri făcute în CV.
Citește și: Iată primele DOVEZI! Oltean Cornel, membru în Consiliul de Administrație de la Domeniul Public Turda SA, a dat declarații mincinoase! Și un VIDEO savuros!
Concret, este vorba despre o sesizare care a fost depusă la Poliția Locală Turda, privind faptul că Oltean Cornel, în calitate de administrator al societății Chicart Apetit SRL, prin intermediul căreia vinde plăcinte în Piața Centrală, și-a modificat actul constitutiv al societății pe care o administrează (a adăugat unele activități cu noi CAEN-uri) și și-a trecut încă 12 activități la punctul de lucru de pe strada Republicii nr. 28 (Piața Centrală), fără respectarea HCL 16/2020, caz în care trebuia să i se ridice autorizarea pentru TOATE activitățile!
Iată ce spune Poliția Locală Turda și cum se autoacuză:
”Certificatul constatator al societății a fost actualizat în anul 2021 cou codurile CAEN 9003, 7021, 7312, 7311, coduri care fac referire la activități de creație artistică, activități de consultanță, servicii de reprezentare media, activități ale agențiilor de publicitate, toate acestea neavând nevoie de autorizare din partea primăriei municipiului Turda, conform OUG 99/2000 (anexa 1) și a HCL 16/2020 – privind comercializarea produselor și serviciilor de piață pe raza municipiului Turda.
Codul CAEN este doar o modalitate de declarare și de înregistrare în registrul comerțului a obiectului de activitate al societății. Desfășurarea activității și de înregistrare în Registrul comerțului a obiectului de activitate al societății. Desfășurarea activității poate sau nu presupune și deținerea unor avize, autorizații, acreditări sau licențe, după caz.
Așadar, vă informăm despre faptul că o societate comercială poate să aibe înscrise în certificatul constatator mai multe coduri CAEN, dar nu este obligatoriu ca toate codurile CAEN să fie autorizate ci doar cele care desfășoară activitate comercială la punctul de lucru și sunt înscrise în anexa 1 OG 99/2000 prin care se reglementează activitatea comercială a societăților cu privire la comercializarea produselor și serviciile de piață.
La punctul de lucru situat pe strada Republicii nr. 28, se desfășoară activitățile 1071 – fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor de patiserie și 4711 – comerț cu amănuntul în magazine nestpecializate, cu vânzare predominant de produse alimentare, băuturi și tutun, activități pentru care societatea este autorizată conform Acordului de funcționare nr. 812 (17.883)/05.09.2017 eliberat de primăria municipiului Turda”, este menționat în răspunsul transmis.
Menționez că acest răspuns a fost transmis DUPĂ ce s-a transmis proba de necontestat (certificatul constatator pentru societatea Chicart Apetit SRL, eliberat de ONRC), respectiv modificările operate, atât în ceea ce privește adăugarea unor noi CAEN-uri (activități), cât și menționarea desfășurării acestora la punctul de lucru de pe strada Republicii nr. 28.
Iată extras din certificatul constatator, care a fost transmis și Poliției Locale Turda, în baza căruia mi-a transmis răspunsul de mai sus, cu MINCIUNA că la punctul de lucru desfășoară activități pentru 2 CAEN-uri, autorizate printr-un Acord de funcționare din 2017):
Practic, este ușor de constata că șeful Polițeii Locale Turda, Valer Moldovan, A MINȚIT într-un mod penibil, într-un document, deși avea la dispoziție TOATE PROBELE necesare care îl contraziceau! Sau îl obligau să aplice legea! Cum se vede mai sus, la punctul de lucru pe de strada Republicii nr. 28 nu se desfășoară doar 2 activități (conform CAEN-urilor respective), ci… 14 activități!!!
Ce menționează hotărârea Consiliului Local Turda nr. 16/30.01.2020, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață pe raza municipiului Turda:
”Art. 30: (1) Acordul de funcționare este valabil până la modificări privind desfășurarea activității societății comerciale astfel: schimbarea/completarea/renunțarea la unul sau mai multe coduri CAEN corespunzătoare obiectului de activitate autorizate potrivit prezentului regulament, schimbarea structurii de vânzare autorizate, schimbarea suprafețelor de vânzare din structura de vânzare autorizată.
Comerciantul are obligația ca în termen de 30 de zile de la data apariției acestor modificări să le aducă la cunoștința organului emitent al acordului de funcționare, în caz contrar acordul de funcționare pierzându-și valabilitatea”.
Deci, e cât se poate de clar: Chicart Apetit SRL și-a PIERDUT acordul de funcționare emis în anul 2017, după ce și-a adăugat noi CAEN-uri care funcționează la ACEEAȘI adresă (care afectează activitatea inițială pentru care a fost autorizat spațiul respectiv, pentru că acum, pe lângă cele două CAEN-uri din domeniul alimentar, în același spațiu se mai desfășoară activități de fabricare a sucurilor, de comercializare a legumelor și fructelor, de comercializare a textilelor, activități de catering, activități ale agențiilor de publicitate, servicii de reprezentare media, activități de consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării, activități de creație artistică (repet: conform documentului oficial eliberat de ONRC, prezentat mai sus).
Ups! Să fie prostie/necunoaștere din partea șefului Poliției Local Turda, Valer Moldovan?! Să fie vorba de corupție la mijloc, respectiv de protejare a intereselor unui membru al Consiliului de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA, societate cu capital de stat?!
În mod normal, dacă ne raportăm la declarația de avere a directorului Poliției Locale Turda, unde apar veniturile sale anuale din banul public încasat aferent funcției și responsabilităților sale, n-ar trebui să fie nici una, nici alta:
Dacă nu mai poți avea încredere în instituțiile abilitate, care ar trebui să-și facă treaba, în ce țară trăim? În democrație sau într-un regim bananier?!
Poliția Locală Turda l-a protejat chiar din primul moment al sesizării încălcării legislației! După ce am depus sesizarea în 25 august 2022, cei din Poliția Locală l-au informat imediat pe Oltean Cornel, iar acesta s-a dat în ”concediu de odihnă” din ziua imediat următoare (hai să nu mai credem în ”coincidențe”, atunci când e vorba despre fapte de corupție!).
Însă, după ce au ”verificat” legalitatea închiderii activității autorizate, cu obligația respectării anumitor norme, șeful Poliției Locale Turda a revenit cu un nou răspuns, în care precizează că a fost vorba despre o ”cauză obiectivă”, respectiv ”concediul personalului angajat în structura de vânzare respectivă”.
Numai că, Olteanu Cornel NU ESTE ”personal angajat”, ci… administratorul societății! Ceea ce este cu totul altceva și ceea ce nu se încadrează la articolul invocat de Poliția Locală, pentru a proteja interesele membrului din Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA. ”Personal angajat” este personalul care deține o carte de muncă și care beneficiază de anumite drepturi, conform legislației muncii. Oltean Cornel doar administrează societatea, în baza unui contract de mandat (până în anul 2021, este cert că societatea a funcționat cu 0 angajați).
Reaua credință a directorului executiv al Poliției Locale Turda, Valer Moldovan, care poate duce la incriminarea sa pentru abuz în funcție, este dovedită și de un răspuns prin care sunt informat să nu mai insist cu aplicarea legislației, pentru că cererile mele se CLASEAZĂ direct, interesele lui Oltean Cornel fiind mai presus de aplicarea legii!
Având în vedere acest comportament ciudat al Poliției Locale Turda, care pare mai degrabă că apără interesele unui membru al Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public Turda SA, care nu respectă legislația și care nu suferă niciun fel de repercusiuni, așa cum suferă orice alt turdean în situații similare de încălcare a legii sau a unor hotărâri ale Consiliului Local, solicit PUBLIC directorului executiv al Poliției Local Turda, Valer Moldovan, să comunice dacă s-au dat amenzi (în ce cuantum) sau avertismente în următoarele cazuri (având în vedere faptul că Oltean Cornel se ”laudă” că nu a primit amenzi contravenționale care să-l afecteze pecuniar și că oricum nu le plătește, având și alte datorii la bugetul local, iar lui nu i se mai pun ”penalități” așa cum se pun celorlalți turdeni).
Stau la dispoziția organelor competente care se pot autosesiza pe marginea acestor abuzuri. Cu această ocazie mai verificăm și dacă mai suntem într-o democrație, cu instituții ale Statului care își fac treaba, sau trăim într-un regim bananier, în care interesele unora sunt protejate tocmai de instituțiile care ar trebui să vegheze la respectarea și aplicarea legii.
Articole similare:
