m install
nello construct

Condamnare la Judecătoria Turda: Vreo 2 ani și jumătate de închisoare, pentru că… a mers în pădure! Cum s-a ajuns la asta?!

floris

Un bărbat riscă să ajungă după gratii, după ce Judecătoria Turda l-a condamnat la închisoare cu executare, pentru infracțiunea de nerespectare a sancțiunilor penale, respectiv a faptului că deși avea interdicție să meargă în orice pădure, a fost depistat într-o pădurice de pe raza comunei Ciurila, în 27 martie 2020.

La momentul la care a fost depistat, el era în termenul de interdicție stabilit printr-o decizie anterioară a instanței, după ce a fost condamnat la 5 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare, printr-o sentință penală din decembrie 2015, iar apoi a fost liberat condiționat.

El a fost condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni de ultraj, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. De asemenea, avea și o pedeapsă accesorie, respectiv interzicerea dreptului de a se afla în anumite locuri, pedeapsă prevăzută de art. 66, alin.1, lit. m din Codul penal, constând în interzicerea dreptului de a se afla în orice pădure de pe raza judeţului.

Inculpatul a executat o parte din pedeapsă în regim de detenţie, liberându-se condiţionat la data de 28.12.2018 cu un rest de pedeapsă de 656 de zile, pedeapsa fiind considerată executată la data de 24.10.2020. În perioada de interdicție, în 27 martie 2020, în jurul orei 19.20, el a fost depistat într-o pădure, de către polițiștii de la Secția 9 Poliție Rurală, împreună cu tatăl său și cu încă o persoană, în timp ce transportau cu ajutorul unui atelaj trans de cai, material lemnos fără documente de provenienţă.

Astfel, pe lângă condamnarea la 6 luni de închisoare pentru nerespectarea sancțiunii penale, inculpatului i s-au adăugat și cele 656 de zile de închisoare rămase de executat, ajungând la circa 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

”În baza art. 396 alin. (1) şi (2) din C.proc.pen., condamnă pe inculpatul A A-C la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea sancţiunilor penale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 288 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. (1) raportat la art. 43 alin. (1) C.pen. Constată că infracţiunea pentru care au fost stabilită pedeapsa prin prezenta sentinţă a fost săvârşită în termenul de supraveghere a liberării condiţionate din executarea pedepsei de 5 ani 9 luni şi 10 zile închisoare stabilită prin sentinţa penală nr. 512/23.12.2015 a Judecătoriei Turda, din care a rămas de executat un rest de 656 de zile închisoare. În temeiul art. 104 alin. 2 Cod penal revocă beneficiul liberării condiţionate din executarea pedepsei de 5 ani 9 luni şi 10 zile închisoare stabilită prin sentinţa penală 512/23.12.2015 a Judecătoriei Turda pronunţată în dosar nr. 4939/328/2015 şi dispune executarea restului de pedeapsă de 656 zile. În temeiul art. 104 alin. 2 raportat la art. 43 alin. 1 Cod penal, dispune executarea pedepsei de 6 luni închisoare, la care adăugă restul de pedeapsă de 656 zile, urmând ca inculpatul să execute în regim de detenţie pedeapsa rezultantă de 6 luni şi 656 zile închisoare.”, a fost decizia instanței.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: