Comuna Băişoara a fost inclusă în “Dezvoltarea turismului de iarnă în munţii Apuseni”

Guvernul a aprobat, în şedinţa din această săptămână, proiectul comunei clujene Băişoara – “Dezvoltarea turismului de iarna în Munţii Apuseni”, au precizat surse guvernamentale.“Este vorba despre un proiect pe care l-am demarat acum şapte ani. Am fost pe la mai toate ministerele”, spune primarul comunei, Minodora Luca.

 

De proiectul “Dezvoltarea turismului de iarnă în munţii Apuseni” vor beneficia consiliile locale din Băişoara, Bihor şi Consiliul Local Nucet. Valoarea totală a investiţiei se ridică la  9.769.865,10 EURO.

 

Încă din această iarnă de când a participat la „Serbările Zăpezii” premierul Emil Boc promitea investizii în dezvoltarea zonei. Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea condiţiilor infrastructurii pentru practicarea sporturilor de iarnă în staţiunea turistică Băişoara, precum şi crearea unui mediu propice investiţiilor în servicii de turism. Se doreşte extinderea şi îmbunătăţirea pârtiei de schi existente, achiziţionarea de utilaje necesare pentru întreţinerea pârtiei, iluminatul acesteia, montarea unui telescaun şi a unui teleschi având capacitatea de transport a unui număr de 1.800, respectiv 1.100 de persoane într-o oră.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top