m install
petlinii
nello construct

Ia-ți asigurarea IT potrivită! La ce să fii atent când cauți o poliță care să-ți protejeze 100% afacerea online

Imagine de Karolina Grabowska pe Pexels.com
floris

Fie că ești specialist IT freelancer, fie că reprezinți o companie cu afaceri în zona tehnologică, riscurile de pierderi masive în acest domeniu sunt extrem de mari, iar cea mai bună protecție o reprezintă o asigurare de răspundere profesională IT.

În condițiile în care piața IT este într-o continuă expansiune, și cererea pentru asigurări pe acest segment de piață a crescut semnificativ în ultimii ani. Specialiștii în asigurări atrag însă atenția că pe piața din România există o ofertă foarte variată în ceea ce privește polițele de răspundere IT, de aceea pentru cei interesați s-ar putea dovedi dificil să aleagă asigurarea care li se potrivește. Totodată, prețurile cu mult mai mici față de media pieței ascund, de cele mai multe ori, pachete incomplete de asigurare, care nu acoperă toate riscurile, sau clauze potrivit cărora, în cazul unei daune, asiguratul este bun de plată. 

Așadar, atunci când un freelancer sau o firmă din domeniul tehnologiei caută o asigurare companie IT, specialiștii din domeniu au câteva recomandări pentru ca aceștia să se asigure că achiziționează cea mai bună asigurare:

  • Să aibă o acoperire cât mai largă. Un pachet complet de asigurări IT ar trebui să conțină toate cele trei componente – răspundere profesională, Cyber Security și General Liability -, la care se pot adăuga și acoperiri suplimentare, în funcție de nevoile fiecărui client.
  • Să fie atenți la franșiză. Unele contracte ascund clauze care prevăd ca, în cazul unei daune, clientul să plătească din buzunar o parte din sumă. Așadar, clienții trebuie să caute acele polițe în care franșiza este zero.
  • Prețul pentru fiecare acoperire. În unele cazuri, asigurătorul prezintă clientului un preț mic, fără să-i explice că acela este costul pentru o singură acoperire, iar în cazul unei daune, acesta află că, deși plătește asigurare, nu are toate acoperirile și nu poate fi despăgubit. Astfel, pentru celelalte acoperiri de care are nevoie, clientul va fi nevoit să plătească în plus, uneori sume deloc de neglijat. Sfatul specialiștilor este acela al achiziționării unei asigurări integrate de la un singur broker, care să conțină toate acoperirile de care clientul are nevoie, obținând astfel și un preț mai mic.
  • Să fie atenți la acoperirea teritorială. Pentru că SUA și Canada au regulamente și o jurisdicție destul de stufoase în ceea ce privește asigurările, multe companii preferă să nu ofere acoperire și în aceste teritorii. În condițiile în care mulți specialiști IT din România sau din alte țări din Europa lucrează deseori pentru subcontractori de peste Ocean, pachetul lor de asigurare de răspundere profesională IT este obligatoriu să aibă și acoperire și pe continentul american.

Leader Team Broker de asigurare, singurul integrator de oferte din Europa specializat în pachete complexe de asigurări de răspunderi profesionale IT și Cyber Security, cu o experiență de peste 10 ani în vânzarea acestui tip de polițe, creează produsele de asigurare personalizate care se adresează atât specialiștilor din domeniul IT, care lucrează pe cont propriu, câr și marilor corporații europene. Brokerul din România are ca parteneri trei dintre cei mai mari asigurători de la Londra, oferind, astfel, pachete de asigurare complexe, cu acoperire în întreaga lume.

În funcție de nevoile clienților, compania de brokeraj creează produse inovative personalizate, care conțin, pe lângă polița de răspundere profesională IT (Professional Indemnity), și o clauză de Cyber Risk (necesară în cazul furtului/pierderii de date sau în cazul atacurilor cibernetice), precum și o poliță de răspundere profesională față de terți (General Liability – care acoperă daunele produse clienților clientului pentru care a lucrat specialistul IT asigurat).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: