marian morar
m install
nello construct

Cum laudă arhitectul-șef al Clujului urbanismul din Aiton: „Așa DA!” (FOTO)

zamblau eugen
floris

O casă, cu demisol, parter și mansardă, propusă în comuna Aiton pe o parcelă de circa 1500 de metri pătrați i-a atras privirea arhitectului-șef al județului Cluj și a primit aprecieri la ședința online de urbanism din 17 Aprilie.

Mai mult decât atât, arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a ținut să arate că deja s-a creat o cultură a construirii în comuna Aiton în acord cu specificul local.

Locuința propusă în Aiton (proiect Plan Urbanistic de Detaliu) care a fost dată ca exemplu de arhitectură, respectând specificul rural, a fost proiectată de biroul Arhi Plus Concept (proiectant de specialitate) și de ZAZ Archstudio (proiectant general). Casa va avea demisol, parte și mansardă și urmează să se edifice pe o parcelă de 1500 de metri pătrați (200 mp, curți construcții și 1300 mp, teren arabil), în apropiere de centrul comunei, cu acces din drumul comunal.

Construcția are dimensiuni relativ mici și aduce cu tipicul caselor construite urmând să fie amplasată cu latura scurtă la drum, conform tipologiei existente. Beneficiarii acestei investiții sunt soții Mihaela și Honoriu Vălean, din Cluj-Napoca.

Cum laudă arhitectul-șef al Clujului urbanismul din Aiton

Față în față cu proiectul și planșele simulate cu viitoarea casă, specialiștii din comisia de urbanism s-au arătat foarte încântați.

„Chiar arată foarte frumos casa aceasta. Mult succes pe mai departe!”, a arătat arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță. La fel, arhitectul Vlad Negru, membru în Comisia tehnică de urbanism, a lăudat proiectul care a și fost avizat.

Arhitectul șef al județului a ținut să felicite public proiectanții și să dea construcția ca exemplu de „așa da” pentru felul în care trebuie să arate o locuință modernă care respectă specificul local.

„Comuna Aiton beneficiază din 2018 de un nou regulament local de urbanism. Un regulament care conține reguli detaliate privind amplasarea pe parcelă, volumetria și arhitectura construcțiilor, scopul fiind de a se încuraja o arhitectură de calitate adaptată contextului rural. Și ….

Exemplele bune continua să apară și cred că vor duce la o pastrarea unui sat frumos prin integrarea noilor construcții în specificul zonei. Cu ajutorul breslei, comunității și administrației locale se poate să ajungem să avem localități cu o arhitectură frumoasă!
Felicitări colegilor arhitecți, dar și beneficiarilor! Cred cu tărie că #împreună vom reuși să creionăm o cultură a construirii în rural! Așa DA!

Autori:
Arh. Cecilia Stupar Neagu
Arh. Alex Zaharia
Arh. Alexandra Zaharia

Creaţia arhitecturală este menită să organizeze funcţional şi estetic spaţiul construit, având obligaţia de a-l insera armonios în mediul înconjurător, în respectul peisajelor naturale şi al patrimoniului imobiliar” – a postat pe Facebook Claudiu Salanță

Ghidurile le găsiți accesând link-ul de mai jos:
https://client.fisiere.ro/client/publiclink.aspx…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: