m install
petlinii
nello construct

13 percheziții domiciliare la Cluj la traficanții de droguri. Ce au descoperit oamenii legii?

floris

Procurorii DIICOT au făcut 13 percheziții domiciliare la Cluj la traficanții de droguri. Cu această ocazie au confiscate o cantitate importantă de droguri, diverse sume de bani alte mijloace de probă.

La data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc , trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc ( în formă continuată) precum şi trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, la începutul anului 2023, inculpații au constituit, pe raza municipiului Cluj Napoca, un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanțe dopante cu grad de mare risc în schimbul unor sume importante de bani.

Totodată, inculpații au oferit clienților și „consultanță” cu privire la modul de administrare a substanțelor (parte dintre acestea ascunse într-o sală de fitness), ignorând cu desăvârșire riscurile pentru sănătatea consumatorilor.

La data de 27.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciului Antidrog și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Cluj, la locuințele și sediile unor societăți comerciale folosite de membrii grupului infracțional, fiind identificate și ridicate peste 16 kilograme de substanță albă pulverulentă, 5 recipiente gradate din sticlă si pâlnii din plastic destinate producerii substanțelor dopante, 15 recipiente de mari dimensiuni ce conțin substanțe lichide despre care exista bănuiala rezonabilă că au fost folosite pentru producerea de substanțe dopante ori psihoactive, 11.146 de comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole și sticluțe ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, o fiolă FENTANIL, 2 fiole KETAMINA, 2 pliculețe din material plastic având în interior o substanță pulverulentă, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartușe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piață de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux, sumele de 39.678 lei, 32.580 euro și 500 USD, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost descoperită o locație care a fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanțelor dopante.

„În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de ceilalți patru. Împotriva încheierii, cu referire la ultima dispoziție a instanței, procurorii DIICOT- Structura Centrală au formulat contestație” precizează DIICOT într-un comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda