m install
petlinii
nello construct

Controale ANSVSA în Cluj! Ce nereguli au descoperit inspectorii și ce amenzi au aplicat!

zamblau eugen
floris

În data de 10 Aprilie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit în mai multe județe din țară.

Au fost verificați 57 de operatori în: Cluj, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Alba, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Neregulile constatate de inspectori

În urma controalelor, inspectorii sanitari veterinar și pentru siguranța alimentelor au constatat abateri de la legislație privind:

  • etichetarea produselor
  • respectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor, recipientelor, ambalajelor și a utilajelor de lucru
  • respectarea termenului de valabilitate al produselor.

Au fost recoltate 44 probe în vederea efectuării examenelor de laborator pentru determinarea metalelor grele (plumb, cadmiu) și pentru determinarea gradului de prospețime.

Au fost constatate neconformități la unitățile verificate din județele: Cluj, Bacău, Brăila, Galați, Iași, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 149.400 lei. De asemenea, a fost reținută oficial și trimisă spre neutralizare o cantitate de 464 de kg de pește (pentru lipsa elementelor de identificare). Pentru cantitatea de 1.165 kg de pește s-a dispus sechestru până la eliberarea buletinului de analiză. Controale ANSVSA cu această tematică vor fi întreprinse și în perioada următoare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: