m install
petlinii
nello construct

Peste un milion de euro pentru creșterea siguranței rutiere

floris

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare pentru un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene.

Proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă vizează dotarea Consiliului Județean cu echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județul Cluj. În acest sens, urmează a fi achiziționate două ansamble formate din unitate de propulsie acţionată electric și maşină de mică capacitate (AIRLESS) manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric. Acestea vor fi utilizate pentru activităţile de executare a marcajelor rutiere şi pentru curăţarea zonei drumului. Aceste echipamente vor fi electrice, contribuind, astfel, la protecția mediului înconjurător.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Infrastructura rutieră rămâne o prioritate a forului administrativ județean întrucât suntem conștienți de importanța acesteia pentru dezvoltarea economico-socială a întregului județ. Vorbim, acum, despre o investiție care completează programele de lucrări de modernizare, reabilitare și întreținere a drumurilor județene pe care le derulăm și cu ajutorul căreia vom reuși să oferim, în plus, condiții sigure de circulație pe drumurile pe care le avem în administrare”.

Valoarea investiției este de 5.121.216,66 lei, inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Reamintim faptul că forul administrativ județean a mai depus spre finanțare încă un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere, care prevede iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi. Trecerile de pietoni vor fi iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: