m install
petlinii
nello construct

Peste 200 de misiuni au avut pompierii clujeni la finele săptămânii trecute. Incendii de vegetație, accidente…

zamblau eugen
floris

Pompierii clujeni au desfășurat 210 de misiuni în perioada 13-14 aprilie 2024. Dintre acestea, 40 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 170 de cazuri medicale.

Spre exemplu, sâmbătă, 13 aprilie 2024, Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Petreștii de Jos. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit un ansamblu de autovehicule, respectiv un autoturism cu o remorcă, avariate, cu ocupanții ieșiți din acestea. O persoană a fost consultată la fața locului, fără a fi transportate la spital. Pompierii au acordat primul ajutor calificat persoanelor implicate în accident și au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor, prin decuplarea bornelor bateriilor, precum și alte măsuri specifice privind siguranța persoanelor implicate în accident.

Tot sâmbătă, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Cășeiu. La fața locului s-a deplasat o autospecială complexă pentru intervenție, unde au găsit un autoturism avariat, ieșit în afara părții carosabile, și o țeavă de gaze avariată. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor privind deconectarea bornelor bateriilor și privind scurgerile de gaze până la sosirea echipei furnizorului de utilități.

Duminică, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla au intervenit la un accident rutier petrecut pe strada Bobâlna din municipiul Gherla. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor privind deconectarea bornelor bateriilor și privind siguranța participanților la trafic până la sosirea echipei furnizorului de utilități.

Tot duminică, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost alertați cu privire la un posibil incendiu izbucnit într-o locuință din Piața Mihai Viteazul, municipiul Cluj-Napoca. La fața locului s-au alocat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și un echipaj SMURD, unde au constatat că era vorba despre o cratiță uitată pe foc. O persoană a fost consultată de către echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la spital pentru investigații medicale.

Pentru prevenirea incendiilor la locuințe, reamintim câteva măsuri recomandate:

– Instalarea și întreținerea funcțională a detectorului de fum în locuință.

– Verificarea periodică a instalației electrice și înlocuirea cablurilor deteriorate.

– Evitarea supraîncărcării prizelor și a folosirii prelungitoarelor în mod excesiv.

– Păstrarea la distanță de surse de căldură (ex. sobe, radiatoare) a materialelor inflamabile.

– Stocarea corectă a substanțelor inflamabile (ex. lichide inflamabile, gaz).

– Instruirea membrilor familiei în privința procedurilor de evacuare în caz de incendiu.

– Păstrarea unui extinctor funcțional în locuință și cunoașterea modului corect de utilizare.

Toate măsurile de prevenire a situațiilor de urgență pot fi consultate pe platforma www.fiipregatit.ro, precum și pe aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: