m install
petlinii
nello construct

A 9-a amânare a pronunțării în dosarul jafului de la Zoo Turda! Hai cu prescripția!

zamblau eugen
floris

Ieri a fost a 9-a amânare a pronunțării în dosarul jafului de la Zoo Turda (1126/117/2020), produs pe vremea fostului primar Tudor Ștefănie, în care inculpat apare Dumitru Iosif, fostul șef de la Urbanism din Primăria Turda, care este acuzat de abuz în serviciu și a rămas singurul ”vinovat”.

Pronunțarea unei sentințe s-a amânat, succesiv, începând cu 1 noiembrie 2023!

Dumitru Iosif, a fost trimis în judecată de DNA Cluj, în martie 2020, fiind singura persoană care este considerată a avea vreo ”vină”, deocamdată, în ceea ce s-a întâmplat acolo!

DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ahitect șef al Turzii, Dumitru Iosif. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea unui proces civil cu privire la neregulile de la Grădina Zoologică din Turda, ca urmare a existenței unui dosar penal în cercetare la DNA Cluj: 84/P/2016.

Investiția de la Zoo Turda trebuia terminată încă din anul 2012, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ulterior, după un control al Curții de Conturi, s-a descoperit faptul că s-au făcut plăți de milioane de lei pentru lucrări neexecutate. Banii au fost virați în contul firmei Benzot Har din Miercurea Ciuc, care trebuia să execute lucrările, în asociere cu Romabelt din Târgu Mureș. După ce au apărut problemele sesizate de Curtea de Conturi, firma Benzot Har a intrat în faliment, încercând astfel să ”șteargă” urma banilor.

TurdaNews a scris despre aceste nereguli încă din primăvara anului 2014! La vremea respectivă, nu s-a autosesizat nicio instituție abilitată, deși era clar că e vorba de unele nereguli financiare grave, practic de un jaf din banul public. DNA Cluj a deschis dosar de cercetare penală abia în anul 2016, după alegerile locale, dosarul a fost tot ”în cercetare”, fiind trimis în instanță abia după 4 ani.

Dosarul 1126/117/2020, în care este implicat Dumitru Iosif, are nu mai puțin de 33 de termene până în acest moment, fiind ”în pronunțare” încă din 1 noiembrie 2023 (cu termene ulterioare de prelungire, în 7 decembrie 2023, 13 decembrie 2023, 18 ianuarie 2024, 15 februarie 2024, 6 martie 2024, 3 aprilie 2024 17 aprilie 2024, iar ultimul termen de ”pronunțare”a fost anunțat ieri pentru pentru 15 mai 2024).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: