marian morar
m install
nello construct

Medicii ar putea fi sancționați dacă trimit pacienții de la spitalele de stat la privat

zamblau eugen

Alexandru Rafila anunță o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat.

El spune că se impun sancțiuni în cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții în privat și anunță elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale să asume „pe proprie răspundere” că nu direcționează pacienții.

Să nu uităm, de exemplu, că medicii de familie sunt operatori privaţi. Și trimitem pacienţii la medicul de familie chiar dacă sunt operatori privaţi. (…) Lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru, nu ştiu dacă o să putem să o eliminăm.

O să încercăm să facem lucrurile aplicat şi într-un mod care responsabilizează medicii. Cred că ar trebui făcută o declaraţie pe propria răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice privind acest aspect, că nu direcţionează pacienţi.

Trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicate.

Pe de altă parte, şi asta o să o introducem curând în criteriile de performanţă ale managerilor, este vorba despre modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice. Pentru că unii medici care lucrează într-un spital public trebuie să desfăşoare activitate de cel puţin şase ore, iar completarea până la şapte ore se face prin serviciul de gardă. (…) Lucrăm la acest lucru”, a spus Rafila, potrivit Agerpres.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2