m install
petlinii
nello construct

Comedia “Amintiri din Epoca de Aur”, la cinematograf în Turda

floris

Şase luni după premiera mondială de la Cannes, filmul “Amintiri din Epoca de Aur” ajunge şi în Turda. Pelicula va rula sub forma a două filme separate, care vor fi proiectate în cinematograf la distanţă de 2 săptămâni. Prima parte a filmului: Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!, va putea fi văzută începând din 13 Noiembrie la Cinema Fox din Turda iar partea a doua, Dragoste în timpul liber, va începe din 27 Decembrie, la acelaşi cinematograf.

 

 

Amintiri din epoca de aur ecranizează cele mai comice legende urbane româneşti din anii 80 şi până azi şi este un film colectiv scris şi produs de Cristian Mungiu şi regizat împreună cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

 

Prima parte din seria Amintiri – 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, distinsă cu Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes, a adus în sălile din România peste 90 000 de spectatori.

 

“Amintiri din Epoca de Aur e un film atipic”, ne-a declarat Mungiu. “E un fel de ecranizare a acelor poveşti de tinereţe pe care ţi le aminteşti pe la unu noaptea stând de vorbă la un pahar cu vreun prieten. Sunt poveşti colective, nu personale, poveşti care circulau din gură în gură şi despre care întotdeuna cel care le zicea jura că sunt adevărate şi s-au întâmplat la el în judeţ. În mod natural, poveştile astea trebuiau spuse pe mai multe voci – căci mai importante decât filmele în sine vor fi, pentru cei care o să meargă să le vadă, propriile lor amintiri pe care Amintirile din Epoca de Aur li le vor declanşa”, mai spune Mungiu.

 

Filmul a fost prezentat în luna mai la Cannes, selectat fiind pentru secţiunea Un certain regard, apoi a deschis cinci festivaluri internaţionale de film şi a participat la cel puţin alte zece. “Amintiri din Epoca de Aur” a fost vândut deja în peste 25 de ţări.

 

{youtubejw width=”500″ height=”400″}6d6DuN0PKgM{/youtubejw}

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: