nello construct

Colegiul Național “Mihai Viteazul” Turda se laudă cu elevi-sportivi de excepție, la ”Turda în Oglindă”

În luna octombrie, Turda în oglindă își propune să promoveze excelența în educație și sport prin prezentarea rezultatelor excepționale obținute de elevii Colegiului Național Mihai Viteazul.

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda este un liceu de elită, cu o misiune puternică de a încuraja pasiunea, excelența și dezvoltarea personală. Elevii noștri, a căror pasiune și angajament sunt remarcabile, anul acesta au reușit sa obțină peste 60 de premii și mențiuni la olimpiadele si concursuri școlare. Dacă în prima etapa am avut expunerea celor de la Echipa „CyberPunk Robotics” și competițiile de Robotică acum avem deosebita onoarea și mândrie sa prezentam preformanta sportivilor noștri.”, transmit reprezentanții colegiului pe rețelele de socializare, în cadrul proiectului Turda în Oglindă.

Printre aceștia de numără Maria Simina Morar, multiplă campioană mondială, europeană, națională și balcanică atât la probele individuale de kata și kumite, cât și la echipe, reprezentând România și clubul C.S.Politehnica Cluj și orașul natal cu cinste în concursurile la care a care a participat.

Nu de puține ori, prin medaliile câștigate, a reușit să-și aducă o minimă contribuție la clasamentul final, cel pe națiuni, unde Romania a ocupat de foarte multe ori locul I.

Nivelul de performanță îl atinge prin antrenamentele efectuate la Cluj, la C.S.Politehnica, din 2016 până în prezent, unde sub îndrumarea lui sensei Kerekes Eva-Eniko devine pe rând multiplă campioană națională, balcanică, europeană, mondială, apărându-și mereu titlurile obținute cu multă muncă și mult sacrificiu.

În spatele acestor rezultate stau ore de antrenamente, renunțări, deplasări și școală, acolo unde a dat întotdeauna măsura seriozității, reușind să dovedească că sportul și școala pot fi o combinație de succes, că nu se exclud una pe cealaltă, ci dimpotrivă sunt un tot unitar. Din sportul practicat a învățat că mereu e loc de mai bine, că perseverența e cheia succesului, că trebuie să fii serios și echilibrat, că uneori cazi, dar e important cum te ridici.

De asemenea a mai învățat să-și însușească niște abilități necesare în viața de zi cu zi. A învațat să fie competitivă, dar în acelasi timp corectă și demnă, a învățat să îmbine concurența cu integritatea și să relaționeze armonios cu cei din jurul său.

Temperamentul este înnăscut, însă caracterul suferă șlefuiri pe întreaga perioada a vieții. Responsabilitatea asumată, angajarea în obiective comune, pe termen lung, suportarea unor sacrificii, dezvolta adevărata tăria de caracter.

Vorbind despre eleva sa, sensei Eva afirmă: ”Emoții, bucurie, dăruire și succes…asta am văzut în ochii tăi! Îți doresc să continui pe acest drum frumos, dar greu în același timp, astfel încât să ajungi să te bucuri în continuare de reușitele tale în competiții, dar și în dezvoltarea ta personală. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușitele tale, federației, clubului, antrenorilor și nu în ultimul rând părinților tăi care te-au sprijinit și încurajat întotdeauna”

În ultimii ani, Maria Simina Morar, elevă a Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și-a trecut în palmaresul sportiv titluri, medalii și cupe cât pentru o carieră întreagă.”, relatează reprezentanții colegiului național.

Un alt exemplu de performanță este tânărul Darius Babaioana, care, la doar 15 ani, scrie istorie în kartingul românesc!

Este primul pilot care câștigă titlul de Campion Național la toate categoriile de vârstă !

Darius Babaioana este elev în clasa a noua, secția sociale, din cadrul Colegiului Național Mihai Viteazul.

Cu ambiție, efort, muncă și talent, pilotul Clubului Transkart Racing Turda și-a trecut numele pe lista celor mai buni piloti încă de la debutul in karting , la patru ani și jumătate. Darius Babaioana este multiplu campion național, a câștigat trofeul de campion la toate categoriile de vârstă. În vitrină are peste 70 de trofee adunate în 10 ani de karting.

Darius și-a trecut in cont 5 titluri de Campion Național al României. La fiecare categorie de vârstă a reușit să iși adjudece și competiția Cupa României FRK dar a bifat clasări pe podium în compețițiile europene și mondiale.

În 2020 și 2021, din postura de campion national, Federația Română de Karting a decis ca Darius Babaioana, pilotul Transkart Racing Turda să reprezinte România la Campionatul European și Mondial, FIA KARTING ACADEMY. Competiția adună la start cei mai buni piloți din toate colțurile lumii, fiecare țară are un singur reprezentant.

Darius a obținut cea mai bună clasare a unui pilot român la acestă competiție, locul 5 mondial, fiind remarcat prin stilul unic de pilotaj, prin talent și abilități de pilot veritabil! Despre performanțele sportivului din Turda s-a vorbit pe toate posturile tv,dar si in presa scrisă și cea online.

In acest an, Darius a câțștigat titlul de Campion National ,în cadrul competiției organizate de Federația Română de Karting ,la clasa regina, KZ2! Tot in 2023 , Darius și-a adjudecat titlul de campion national la clasa KZ2 și în competiția Romanian Karting Masters!

Anul 2023 este un an special pentru pilotul Transkart Club Turda. A câștigat titlul de campion national la clasa regină și marchează o premiera nationala in kartingul romanesc, primul pilot din istorie care castigă titlul la toate categoriile de vârstă.

Kartingul este un sport costisitor, unde sprijinul familiei, al sponsorilor, fanilor, dar mai ales tăria de caracter pot face diferența. Acest lucru a demonstrat Darius Babaioana pe Circuitele de Karting din Italia, Spania, Germania, Suedia , Belgia, de multe ori talentul , ambiția , sufletul și dorința de a fi cel mai bun parcă mai dau un impuls de viteză kartului !”, se mai arată în postare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: