Cod Galben și Portocaliu la Cluj de vreme rea până pe 21 Mai ora 11

cod galben portocaliu

Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea. Până vineri, mai multe județe din țară, inclusiv Cluj sunt sub Cod Portocaliu sau Cod Galben de furtuni și ploi torențiale.

Codul Galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil în intervalul  19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„ Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar în intervale mai scurte de timp” precizează ANM.

Codul Portocaliu este valabil în intervalul 19 mai, ora 17:00 – 21 mai, ora 11:00, perioadă în care se vor semnala ploi abundente.

În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top