m install
nello construct

Cod Galben de inundație pe râul Arieș! Ieri a ieșit din matcă în mai multe zone… (VIDEO)

floris

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un avertisment de Cod Galben, care vizează râul Arieș, în care atrage atenția asupra faptului că vor fi înregistrate crește importante ale debitelor.

Avertizarea este valabilă până mâine seară, la ora 24.00.

INHGA atrage atenția asupra fenomenelor vizate: ”Creşteri importante de debite şi niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării”.

Vă reamintim că Arieșul a ieșit din matcă, în cursul zilei de ieri, la Câmpia Turzii, Luncani și Hădăreni. De asemenea, apele râurilor/pârâurilor au făcut probleme în mai multe localități din județ.

În această după-amiază, drumul care face legătura spre cascada Valul Miresei, din zona localității Răchițele din județul Cluj, a fost închis după ce apele au produs o surpare consistentă și au pus în pericol desfășurarea traficului și evacuarea unor turiști.

Așa arăta râul Arieș azi, la Cornești:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: