CNAIR a semnat contractul pentru drumul expres Tureni-DN1-Autostrada Transilvania

nello construct

Contractul pentru construirea drumului de legătură dintre Autostrada Transilvania (A3) şi DN1 (localitatea Tureni, județul Cluj) a fost semnat, a anunțat vineri directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, contractul a fost câștigat de către asocierea Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Regadios, OPR Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations. Constructorul are la dispoziție 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens.

Proiectul este estimat la 569,2 milioane de lei și are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor. Contractul urmează să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Acest drum Expres este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în Municipiul Cluj-Napoca din Autostrada Transilvania, în prezent accesul fiind posibil prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, acesta fiind unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: