m install
petlinii
nello construct

CNA a sancționat postul local de televiziune, Turda TV, la sesizarea USR Turda! Ce i-a deranjat pe useriști?

floris

USR Turda a depus o sesizare la Consiliul Național al Audiovizualului, în care a reclamat o știre difuzată pe postul local de televiziune Turda TV, în data de 6 iulie 2021, cu titlul ”Opoziția nu vrea bani publici pentru sportul turdean – Primarul promite sprijin necondiționat pentru sportivi”.

USR Turda susține că în urma acestei sesizări, postul local de televiziune a fost sancționat cu somație publică de către CNA.

”Turda TV sancționată cu somație publică de CNA la sesizarea USR Turda! Presa trebuie să fie obiectivă, nu instrumentul unui primar cu atitudini de dictator sud-americană!

⚠️ În cadrul ședinței publice din 10 noiembrie 2021, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat sesizarea trimisă de USR Turda în care sesizam lipsa de profesionalism și tendențiozitatea postului local de televiziune Turda TV, transformat în instrumentul propagandistic al primarului Matei, acest „Lukashenko de Turda”.

⚠️ Concret, în buletinul de știri din 6 iulie 2021, numitul post de televiziune local a prezentat știrea cu titlul ,,Opoziția nu vrea bani publici pentru sportul turdean – Primarul promite sprijin necondiționat pentru sportivi”, în cadrul căreia a acuzat USR Turda cā saboteazā sportul local, acuzaţie categoricā, dar falsā, şi extrasā complet din context❗De fapt, consilierii locali USR au solicitat rapoarte financiare detaliate pentru sumele alocate deja din bani publici, înainte de a vota o nouā alocare bugetarā.

⚠️ Acționând total neprofesionist, probabil din dorința de a servi cultul personalității unui primar grandoman, Turda TV a încălcat art. 40 din Codul de reglementare al conținutului audiovizual.

⚠️ Așadar, Turda TV a ales să ofere informații eronate, manipulatoare și total scoase din context, asumându-și să încalce codul deontologic al jurnalismului, neprobând afirmațiile și necontactând persoanele incriminate pentru a le solicita opinia, motiv pentru care CNA a aplicat, total justificat, sancțiunea de somație publică ❗

🔔 Considerăm că presa are rolul ei clar definit de informare, avertizare și investigație socială, că poate face aceste lucruri cu profesionalism, și că nu are menirea de a modela prin servilism mici dictatori locali❗

🔎 Ne dorim o relație corectă cu presa, bazată pe corectitudine și respect, dar, în același timp, vom sesiza orice abatere de la profesionalism, tocmai pentru a avea o presă cât mai obiectivă.”, au transmis cei de la USR Turda.

Știrea la care fac referire cei de la USR Turda este aceasta:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: