m install
nello construct

Clujul se află pe lista neagră celor 14 judeţe din România unde epidemia de rujeolă a făcut victime

floris

La nivel naţional, cea mai recentă victimă a rujeolei este un bebeluş de şase luni din judeţul Neamţ, fiind cel de-al 37-lea caz înregistrat de la debutul epidemiei. Potrivit specialiştilor, copilul suferea de anemie şi era neeligibil pentru vaccinare.

De la debutul epidemiei, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 12.279, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

Acesta este al 37-lea deces din cauza rujeolei înregistrat de la debutul epidemiei. Cele mai multe decese, respectiv nouă s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin, două în Neamţ şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti, relatează news.ro.

Potrivit CNSCBT, decesele s-au înregistrat la persoane cu vârste cuprinse între trei săptămâni şi 39 de ani, nevaccinate. Cincisprezece dintre persoanele care au murit nu aveau probleme de sănătate înainte de îmbolnăvirea cu rujeolă, restul având condiţii medicale preexistente – anemie, retard mintal, malnutriţie, pneumonie, tuberculoză, dar şi alte boli cronice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: