nello construct

Clujul invadat de musculițe, Turda de „tigrul platanului”

Clujenii se plâng de invazia de musculițe care a cuprins anumite zone din oraș. La Turda „tigrul platanului”  este peste tot.

Pe o rețea de socializare, unii clujeni susțin că sunt peste tot, iar vremea caldă ajută ca musculițele să-și „facă veacul” printre clujeni, musculițele făcând parte din „Cele 10 plăgi ale Clujului.” Și la Florești e plin de musculițe spun localnicii care cer intensificarea campaniilor de dezinsecție.

Turda este năpădită din nou de „tigrul platanului” care se găsește mai peste tot, iar campaniile de dezinsecție nu au efect la insecta respectivă. Pervazurile geamurilor sunt pline, ți se lipesc de păr sau îți intră în ochi, chiar și animalele de companie au de suferit, gângăniile se agață în blănița lor atunci când ieșim cu patrupedele la plimbare.

Mămicile se plâng că insectele se agață de părul și hainele copiilor prin parcuri, iar specialiștii spun că vremea caldă favorizează apariția acestor insecte.

Deocamdată nu au fost înregistrate cazuri în care să se facă legătura între înțepătura tigrului de platan şi vreo infecție apărută la oameni.

Multe insecte dezvoltă la rezistență la substanțele folosite pentru combaterea lor, însă în cazul tigrului platanului, ele se înmulțesc în număr foarte, foarte mare și nu prea au dușman natural la noi, în Europa, care să le țină sub control.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: