Clădiri interesante din lume

photo-1523059623039-a9ed027e7fad

Dacă ești o persoană pasionată de călătorii, cu siguranță unul dintre aspectele pe care nu le poți trece cu vederea sunt clădirile. Chiar dacă mergi într-o țară străină sau te plimbi prin orașul natal, vezi diverse clădiri care parcă spun o poveste. Mai mult de atât, se pare că în fiecare țară sau colț al lumii există o clădire interesantă care atrage atenția lumii.

În timp ce unele au ajuns să facă parte din patrimoniul național, altele au atras atenția prin unicitate. Măiestria arhitecților este astfel remarcată de către fiecare călător care vizitează acea țară. În rândurile următoare îți vom prezenta câteva clădiri interesante pe care trebuie neapărat să le bifezi pe listă data viitoare când mergi în vacanță.

Casa Operei din Sydney

O clădire pe care este foarte posibil să o fi văzut până în momentul de față este Casa Operei din Sydney. Aceasta este o clădire emblematică, adesea comparată fie cu niște farfurii, fie cu niște măicuțe.

Clădirea modernă apare pe diverse postere de fiecare dată când are loc un eveniment important în Australia, spre exemplu, la trecerea dintre ani.

Pe lângă faptul că este localizată și într-un punct strategic, pe peninsula Bennelong Point, Casa operei din Sydney nu este altceva decât un edificiu interesant pe care turiști din toate colțurile țării își doresc să-l viziteze.

Un lucru mai puțin cunoscut este că pentru finalizarea construcției a fost nevoie de 16 ani, iar mintea care a stat în spatele rezultatului este un arhitect danez.

Hotelul Paris din Monaco

Se pot spune multe despre Monaco. Stilul de viață luxuriant și oamenii bogați care călătoresc aici contribuie și mai mult la ideea că Monaco este un loc căruia greu îi găsești înlocuitor.

Cu toate acestea, aici se găsește o clădire care se deosebește de restul, aceasta fiind hotelul Paris, care este și un cazino, dar și o clădire impresionantă pe care trebuie să o vezi cel puțin o dată în viață.

În timp ce arhitectura exterioară te lasă fără cuvinte, trebuie doar să aștepți până când pășești în interior și vezi camerele mari cu candelabre impresionante, barul în stil american unde te așteaptă un pian, camerele în care poți accesa activități care necesită concentrare precum ruleta, sloturile, plaja privată de care te poți bucura oricând și preparatele delicioase. Cu alte cuvinte, un mic paradis greu de egalat.

Acropolele din Atena

Vara a ajuns la final deja, dar acest lucru nu înseamnă că nu poți face o vizită în capitala Greciei pentru a vedea cu ochii tăi o clădire încărcată de istorie.

În ciuda faptului că invadatorii persani au ars fosta clădire din temelii, grecii au decis să păstreze ruinele în stadiul în care au rămas, ca o amintire a faptului că au trecut prin momente mai puțin plăcute.

Însă lucrurile s-au schimbat în secolul V când Pericle a hotărât că ar fi o idee mai bună să „înfrumusețeze” acest loc și să-l facă mai plăcut din punct de vedere vizual. Așa au apărut celebrele clădiri grecești pe care lumea le vizitează în număr atât de mare în zilele noastre.

Acestea au la bază câteva temple situate în vârful orașului Atena.

Colosseumul din Roma

Tot din categoria clădirilor istorice face parte și Colosseumul, a cărui construcție a început în anul 72 d.Hr., de către împăratul Vespasian. Lucrările s-au terminat abia când moștenitorul său a venit la conducere, și anume, Titus.

Acesta era unul dintre cele mai mari amfiteatre de la acea vreme, având o capacitate de 80.000 spectatori. Având în vedere importanța crescută a divertismentului în Roma Antică, acesta era locul favorit în care lumea se aduna pentru a urmări lupte cu gladiatori, spectacole publice, scene de teatru și alte evenimente de acest tip.

Principul folosit la acea vreme pentru a oferi acces spectatorilor în amfiteatru se folosește și în zilele noastre pe stadioane. În ciuda trecerii timpului este o clădire impresionantă care merită să fie vizitată cel puțin o dată în viață.

Muzeul Guggenheim din New York

Nu multă lume este familiarizată cu această clădire, dar o simplă căutare pe Google îți va arăta de ce merită o vizită. În plus, conținutul din interior nu te va face să regreți această decizie. Construit între anii 1943-1959 de către arhitectul Frank Lloyd, muzeul se află în proximitatea Parcului Central din New York. Având o formă cilindrică, mai mare în partea de sus și mai îngustă la bază, clădirea a fost criticată înainte de a fi deschisă în mod oficial. Chiar dacă nu ești tentant să arunci o privire interiorului, merită să mergi să vezi clădirea cu ochii tăi, asta dacă te afli în zonă, bineînțeles.

Cu siguranță există mult mai multe clădiri uimitoare în lume, însă acestea sunt câteva dintre cele mai emblematice exemple.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top