marian morar
m install
nello construct

Cine profită de pe urma condamnării lui Avram Gal, la alegerile locale de la Câmpia Turzii?! Iată ce au răspuns cititorii!

zamblau eugen

Condamnarea primită de Avram Gal în prima instanță, la Tribunalul București (5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influență), l-a determinat pe acesta să se retragă din PSD, implicit din candidatura (anunțată deja) pentru Primăria Câmpia Turzii.

Evident, situația a generat o recalculare a jocului politic local, iar întrebarea firească era: ”Cine profită de pe urma condamnării lui Avram Gal?”. Iar sondajul nostru a răspuns la această întrebare.

38.96% dintre respondenți consideră că Marian Morar, candidatul AUR la Primărie, este principalul beneficiar. Cel mai probabil, răspunsul are legătură cu faptul că PSD-ul nu va putea da un candidat care să țină captiv electoratul obișnuit al lui Avram Gal, la care să se adauge cel al PSD (în oricare dintre variantele Petre Pop sau Gheorghe Rece).

Nu este exclus ca să existe ideea unui mesaj public al lui Avram Gal, de susținere a lui Petre Pop, însă un astfel de mesaj i-ar putea crea și deservicii, nefiind cuantificat exact impactul pe care l-ar putea genera un mesaj de acest gen venit din partea celui care s-a retras, pentru că a fost condamnat la închisoare. Ori, în aceste condiții, candidatul AUR ar putea atrage un segment de electorat din acea zonă.

24.35% consideră că Petre Pop are de profitat de pe seama retragerii lui Avram Gal. Într-un fel, este evident acest lucru, de vreme ce Petre Pop ar putea deveni candidatul PSD la Primărie, însă candidatura e numai primul pas, al doilea și cel mai important fiind… rezultatul.

19.48% cred că actualul primar, Dorin Lojigan, ar avea cel mai mult de câștigat din retragerea lui Avram Gal, a cărui candidatură l-a ”ajutat”, într-un fel, atât în 2016, cât și în 2020, în sensul fragmentării voturilor. Însă, în 2024, când Avram Gal a devenit candidatul PSD, suprapunând astfel propriul său electorat peste cel social-democrat, acest ”ajutor” ar fi dispărut. Ba mai mult, putea fi o problemă!

Doar 7.47% consideră că cel avantajat ar fi Gheorghe Rece. Ceea ce, indirect, înseamnă că majoritatea îl văd pe Petre Pop candidatul posibil al PSD. probabil și prin prisma faptului că și-a jucat inteligent cartea, fiind pregătit (organizatoric) pentru o eventuală condamnare a lui Avram Gal și retragerea acestuia din cursa pentru Primărie.

Cel mai puțin pare că are de câștigat candidatul USR, Ioan Bakoș, care este indicat de 2.92% dintre respondenții sondajului. Procentul mic este în logica firească, dacă putem spune așa, pentru că e greu de crezut că Bakoș poate atrage electoratul din zona PSD sau din zona lui Avram Gal, mai ales după ce a dat o declarație destul de acidă la adresa lui Avram Gal (capitol la care Marian Morar a fost mai abil, din punct de vedere politic).

Iar 6.82% au considerat că niciunul dintre cei menționați nu are nimic de câștigat. Practic, 93.18% dintre respondenți consideră că retragerea lui Avram Gal a creat unele ”mișcări” pe plan local, din perspectiva votului la ”locale”.

Cine crezi că profită de retragerea lui Avram Gal din cursa electorală?!

Marian Morar
38.96%
Petre Pop
24.35%
Dorin Lojigan
19.48%
Gheorghe Rece
7.47%
Niciunul
6.82%
Ioan Bakoș
2.92%

Sondaj desfășurat în intervalul 17.02.2024 ora 11.00 - 18.02.2024 ora 21.00.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2