Cimitirul Eroilor din Turda a fost curățat general

cimitirul eroilor

Administrația locală din Turda, prin intermediul societății Domeniul Public Turda SA, a efectuat o acțiune de curățenie generală în Cimitirul Eroilor, cu ocazia aniversării Zilei Armatei Române, dar și a apropierii Zilei Luminației. 

 

”A fost făcută curățenie generală în Cimitirul Eroilor! Administrația locală, prin Domeniul Public Turda, a dispus aceste lucrări și s-au ridicat resturile de coroane și candele, s-a strâns iarba uscată și s-au strâns resturile menajere.

De asemenea, au fost aranjate crucile eroilor, astfel încât în ziua luminației să fie totul pregătit pentru a-i cinsti într-un loc curat și civilizat, demn de memoria acestora”, a anunțat primarul Cristian Matei.

Discuțiile privind îngrijirea cimitirului eroilor au fost mai multe în ultimul timp, existând voci care au acuzat administrația locală că nu se îngrijește de acest loc, în timp ce administrația locală a motivat că trebuie urmate niște proceduri, în condițiile în care nu este administratorul acestui cimitir, ci mai multe biserici turdene.

”Având în vedere numeroasele dezinformări apărute în spațiul public în ultimele zile, dorim să facem precizarea că Cimitirul Eroilor și Capela din Cimitirul Central nu aparțin Primăriei Municipiului Turda, motiv pentru care nu există cadru legal pentru a interveni în întreținerea sau renovarea lor. Proprietarii sunt cei care sunt obligați să desfășoare aceste acțiuni. Încă de la începutul anului, administrația locală a luat toate măsurile pe care le are la dispoziție pentru responsabilizarea proprietarilor, însă aceștia nu au avut nicio reacție.

În baza sentinței civile 1171/C/2000 pronunțată de către Tribunalul Cluj în dosar civil 3608/2000 având ca și obiect contencios administrativ, precum și a procesului-verbal de predare primire nr. 38/01.10.2003,  Cimitirul Eroilor și Capela din Cimitirul Central al municipiului Turda aparțin în proprietatea Parohiei Reformate Turda Veche, Parohiei Romano-Catolice Turda, Parohiei Unitariene Turda și Bisericii Evanghelice Turda, fiecare în cota de 1/4 parte.

(…) În condițiile în care municipiul Turda nu are în proprietate Cimitirul Eroilor și nici Capela din Cimitirul Central, nu poate aloca fonduri în vederea reamenajării și întreținerii acestor obiective.”, se preciza anul trecut, într-o informare a administrației locale.

Pentru îngrijirea acestui cimitir, o asociație din Turda (Comorile Turzii) chiar a primit bani de la Consiliul Județean Cluj, pe legea finanțării activităților desfășurate de ONG-uri.

Citește și:

CJ Cluj dă bani publici pentru acțiuni politico-electorale!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top