nello construct

Chiar toți comercianții au „furat” startul Crăciunului?

Încă de la finele lunii trecute au început să apară în magazine decorațiunile de Crăciun, acum hop și brazii, dar nu cei naturali ci artificiali, plus accesoriile de rigoare.

Am dat o raită prin magazinele turdene, inclusiv în zona Fun Shop Park, plus pe la supermarket-uri, toate fără excepție au scos la vânzare decorațiuni sau produse destinate sărbătorilor de iarnă.

În LIDL, Kaufland, Auchan și chiar Penny găsești deja bomboane de pom, ciocolată sub formă de moșuleți, cozonac și alte dulciuri specifice Crăciunului.

În magazinele fără specific alimentar sunt tot felul de obiecte de sezon, șosete, ciorăpei pentru cadouri, căni cu mesaje de Crăciun, globuri, coronițe, instalații luminoase și alte ornamente pentru pomul de iarnă, semn că marea sărbătoare a Crăciunului are un caracter pur comercial.

Un talmeș-balmeș de nedescris, decorațiunile de iarnă la grămadă cu cele de Haloween deși sărbătoarea a trecut comercianții nici nu au avut răbdare să scoată produsele respective că deja le-au pus pe rafturi pe cele de Crăciun.

În Dedeman spre exemplu au apărut brazii artificiali, cu prețuri care pleacă de la 100 de lei și depășesc 600 de lei, în funcție de dimensiune. Brăduți ecologici în ghivece sunt și ei la vânzare dar lumea nu se înghesuie să-i achiziționeze.

Cert este că nici măcar nu am intrat în Postul Crăciunului dar comercianții „au furat startul”. Gândind pragmatic cine poate să-i condamne? Până și la TV pe anumite posturi se difuzează deja filme de Crăciun.

Totuși, așteptăm un an întreg această sărbătoare, ce farmec mai are dacă cu două luni înainte deja începem să achiziționăm produsele/ obiectele/decorațiunile cu specific de iarnă? De ce grăbim lucrurile și nu lăsăm să-și urmeze cursul firesc?…Sărbătoarea își pierde tot farmecul și toată însemnătatea atunci când ne gândim doar la latura comercială, financiară și ne rezumăm doar la ce avem în portofel.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

2 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: