Cetăţenii Municipiului Câmpia Turzii vor putea plăti o taxă specială pentru încheierea căsătoriei în afara locaţiilor primăriei!

foto_122017_nuntiaerliber

În urma aprobării proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 la nivelul Municipiului Câmpia Turzii, la capitolul taxe speciale privind activitatea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, s-a instituit o nouă taxă, aceea pentru încheierea căsătoriei în zilele de sâmbătă şi duminică, în afara locaţiilor primăriei. 

 

Până acum, căsătoriile se puteau încheia doar în incinta primăriei, în zilele de sâmbătă şi duminică existând o taxă specială de 200 lei pentru acest serviciu. De altfel, în timpul săptămânii, taxa a fost şi va rămâne şi pentru anul 2018 de doar 10 lei. 

În acest context, echipa TurdaNews l-a contactat pe primarul Dorin Nicolae Lojigan, care a declarat că această nouă practică a venit ca urmare a mai multor solicitări, din partea unor cetăţeni dinafara ţării, obişnuiti cu astfel de practici, care solicitau acest serviciu contra cost, fiind dispuşi să plătească sume considerabile.

Astfel, administraţia locală va oferi începând cu anul 2018 posibilitatea de încheiere a căsătoriei în afara locaţiilor primăriei, contra valorii de 2000 de lei. Există şi limitări privind locaţia, de pildă locaţia propusă trebuie să se afle pe raza Municipiului Câmpia Turzii. 

Primarul Dorin Lojigan a adăugat că susţinerea acestui demers există şi datorită faptului că atât el cât şi personalul calificat de la Evidenţa Populaţiei, doresc să contribuie la bugetul local prin orice fel, pentru că în final, dacă cetăţeanul este mulţumit, efortul de a lucra în fiecare sâmbătă şi duminică în special în timpul verii, a meritat şi va merita în continuare. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top