m install
nello construct

Centrul misionar-cultural „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Berchieșu a fost inaugurat

floris

Zi de mare sărbătoare la Parohia Berchieșu. Duminică pe 13 august a fost inaugurat centrul misionar-cultural „Sfântul Ierarh Nicolae”.

La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă Berchieșu, județul Cluj, cu prilejul binecuvântării obiectivului.

De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte protopopul de Turda – preotul Alexandru Rus, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, duhovnicul Mănăstirii Mihai Vodă – arhimandritul Ilie Hanuschi, preotul paroh Vasile Florin Negru, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, părintele paroh Florin Negru a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, precum și celor ce s-au implicat în viața și activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit parohului Vasile Florin Negru Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici. Primarul comunei Frata, Cristian Miron Cherecheș, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, doamna Valentina Todea a primit „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului”, iar alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

„După Sfânta Liturghie, Episcopul-vicar Benedict a oficiat slujba sfeștaniei la Centrul misionar-cultural „Sfântul Ierarh Nicolae” din cadrul parohiei. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2022 și au fost finalizate în luna iunie 2023. Centrul are o capacitate de 40 de locuri, fiind destinat activităților pastoral-misionare din parohie, în special cele cu tinerii și copiii” informează Protopopiatul Ortodox Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: