marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Centrul pietonal din Turda se umple de copaci! Ce a sesizat o turdeancă?!

zamblau eugen

Centrul pietonal din Turda va avea mai mulți copaci decât erau înainte! Zilele trecute, în zona pietonală au ajuns copacii și a început plantarea lor. Conform unei turdence, care pozează și sesizează diverse locuri din Turda, ar fi vorba despre două specii, care se pretează pentru zonele urbane.

TurdaNews a semnalat aducerea copacilor, în 20 noiembrie 2023.

Tot în zona centrală vor exista băncuțe și alte obiecte de mobilier urban, o fântână arteziană și o zonă de fântână interactivă, la nivelul solului. Noul centru pietonal se dorește a fi mai atractiv, din punct de vedere turistic.

În total, este prevăzută plantarea unui număr de 80 arbori maturi cu grad ridicat de retenție a CO2. De asemenea, se modernizează stația de autobuz de pe traseul analizat și amplasarea/înființarea uneia noi în Piața Republicii la numărul 15, iar în paralel se implementează sistemul de închiriere a bicicletelor.

”Copăcei, prezență nouă în Piața Republicii. O salut!

Cu timpul vom cunoaște personalitățile distincte a celor două nume nou venite „la oraș”: Jugastru ornamental (Acer campestre ‘Elsrijk’) și Arțar roșu-portocaliu (Acer freemanii ‘Armstrong Two).

Îi vom proteja pentru început, cu timpul ne vom atașa. Ei depind de noi, noi ne vom bucura de calitățile ornamentale ale lor. Merită atentie, merită cunoaștere.”, a remarcat Ana Maria Catalina, pe contul său de Facebook.

Arțarul roșu/portocaliu toamna (Acer freemanii Armstrong Two):

Este un arțar cu coroana mai îngustă, de dimensiuni medii până la 15-20 m. În lățime însă se va menține la aproximativ 3 m. Este ideal pentru zonele urbane, pentru aliniamente pe lângă drumuri, parcuri sau grădini medii spre mari. Frunzele sunt verzi primăvara și vara, având reflexii albastre-argintii pe partea inferioară.

Toamna, frunzele capătă nuanțe superbe de portocaliu și roșu aprins. Este un soi feminin, produce semințe înaripate primăvara. Este rezistent la îngheț și vânt și va tolera majoritatea tipurilor de sol”. „Armstrong Two” este mai vertical, rămâne mai îngust și are o structură mai densă.

Jugastru ornamental (Acer campestre ‘Elsrijk’):

Jugastrului (arțar de câmp sau arțar comun), este un arbore cu lemn alb și tare, cu scoarță roșiatică. Coroana copacului se formeaza jos și oferă umbră bună.

Acer campestre Elsrijk, aceasta varietate are avantajul unei coroane mai uniforme, ovală, ce este mai potrivit amenajărilor clasice, putând fi folosit și în aliniamentele stradale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

6 Comentarii
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
AdSense grafic right 2