Cea mai vorbită limbă din lume: limba engleză, oficială în peste 50 de țări

Cea mai vorbita limba din lume limba engleza oficiala in peste 50 de tari

Mai mult de 400 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc curent limba engleză, în țările de origine. Indiferent de continent, cunoașterea limbii engleze devine din ce în ce mai necesară. În prezent, chiar și în România, majoritatea angajatorilor caută persoane cunoscătoare ale acestei limbi. Ușor de învățat, engleza poate fi asimilată într-un timp relativ scurt, cu ajutorul cursurilor specializate.

Cea mai bună vârstă pentru învățarea unei limbi străine

O limbă străină poate fi învățată la orice vârstă, dar informațiile se acumulează și se fixează cel mai bine în copilărie. Psihologii și psihopedagogii spun că ar fi cel mai bine ca un copil să ia contact cu o a doua limbă în jur de 2-3 ani.

Specialiștii în educație au constatat că acei copii care au învățat mai devreme o a doua limbă au avut în general performanțe școlare mai bune ulterior. Oportunitățile pe care le deschide în viitor cunoașterea limbii engleze nu sunt deloc de neglijat. De la ușurința comunicării cu alte persoane atunci când ești în vacanță în altă țară și până la posibilitatea de a studia la universități internaționale de prestigiu – engleza nu oferă decât avantaje.

Pentru cei mici, este și mai ușoară învățarea, mai ales că majoritatea jocurilor video folosesc termeni din această limbă.

Pe de altă parte, este limba folosită și în domeniul IT, fără de care lumea viitorului nu va putea funcționa. În plus, peste 80% din informațiile accesibile pe internet sunt publicate în această limbă.

Indiferent de domeniul sau țara în care vor lucra peste ani de zile copiii de azi, aceste două elemente vor constitui un avantaj pentru dezvoltarea lor profesională. Cu cât învățarea va începe mai devreme, cu atât mai ușor le va fi mai târziu să evolueze și să se perfecționeze în varii domenii.

Dacă totuși ai întârziat să duci copilul la cursuri specializate, poți opta pentru un curs de engleză de la Englezacopii, care oferă programe speciale pentru adolescenți.

Cele mai importante 3 motive pentru care e bine să știi limba engleză

  1. Una din 5 persoane din întreaga lume vorbește această limbă. Astfel, comunicarea atunci când te afli în altă țară sau interlocutorul tău este străin va fi mult mai ușoară. În plus, poți socializa mult mai ușor cu oameni noi, prin intermediul rețelelor de profil.
  2. Este limba oficială folosită în turism, diplomație, business, știință, aviație, IT și nu numai. Oportunitățile de angajare într-o companie multinațională și oriunde în lume sunt mult mai mari pentru cei care o cunosc.
  3. Cele mai importante jurnale științifice sunt publicate în limba engleză. Asta înseamnă că folosește la perfecționarea profesională în orice domeniu, de la medicină până la inginerie.

Totuși, deși o auzim zi de zi la televizor, radio sau pe internet, limba engleză are anumite rigori, care pot fi învățate doar de la profesori specializați. Nu este suficient să cunoști câteva cuvinte și expresii la nivel conversațional. Este nevoie să o poți vorbi și corect și fluent. În special într-un cadru educațional sau de business, exprimarea corectă, scrisă și vorbită, este absolut necesară.

Sursa foto: Pixabay.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top