razvan chereches coronavirus

Ce spune Răzvan Cherecheș despre viitorul pandemiei în România

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică în cadrul UBB Cluj, a vorbit la Știrile TVR despre cursul pandemiei și la ce trebuie să ne așteaptăm din toamnă.

Scăderea ratei de incidență are legătură cu faptul că este vară, oamenii petrec mai mult timp afară, plus că avem deja un procent din populație care este deja vaccinată. Această situație se va menține doar pe perioada verii. În toamnă, când va veni vremea rece, și vom intra din nou în case, va începe să crească din nou rata de incidență. Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățile eșuează în a comunica în mod extrem de clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru care va veni în toamnă. (…) Mă îndoiesc că va fi la fel de mare ca valul trei pentru că procentul de persoane de vaccinate – atât cât va fi el – va contribui. Nu cred că vom mai ajunge la lockdown, dar vor fi restricții în județele cu o rată de vaccinare foarte mică”, a explicat Răzvan Cherecheș într-o ediție specială a Știrilor TVR.

În acest moment, 22% din populația României este imunizată prin vaccin, iar zilnic apar în jur de 100 de cazuri noi de Covid-19 pe când 30.000 se vaccinează împotriva virusului.

Sursa: Știri de Cluj

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.