Ce spune CNAIR despre alunecările de teren de pe Autostrada Transilvania?

alunecare autostrada

Asociația Pro Infrastructură, cea care monitorizează șantierele autostrăzilor de la noi, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește instabilitatea terenului pe porțiunea Nădășelu-Zimbor.

Terenul în zonă este instabil și a luat-o la vale. Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile.

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus…Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, au transmis cei de la API.

CNAIR spune că antreprenorul, care are și calitatea de proiectant, pentru a adopta soluțiile optime care să asigure stabilitatea corpului autostrăzii, efectuează investigații geotehnice în vederea stabilirii naturii și amplitudinii fenomenului.

Referitor la alunecările de teren de pe amplasamentul viitorului tronson de autostradă Nădășelu – Zimbor, parte a autostrăzii Transilvania, CNAIR face următoarele precizări:compania nationala autostrăzi

Antreprenorul, care are și calitatea de proiectant, pentru a adopta soluțiile optime care să asigure stabilitatea corpului autostrăzii, efectuează investigații geotehnice în vederea stabilirii naturii și amplitudinii fenomenului.

După finalizarea acestor investigații, CNAIR, Antreprenorul și specialiștii acreditați și acceptați, vor stabili soluțiile tehnice aferente și conforme cu legislația în domeniu.

Menționăm că pe celelalte sectoare, Antreprenorul execută lucrări de săpătură și umplutură, conform programului stabilit” transmite CNAIR

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 30 de kilometri de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor a fost semnat la mijlocul lunii septembrie 2020, cu o asociere condusă de compania românească UMB Spedition. Aceasta a câștigat licitația organizată de CNAIR cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei.

 

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top