Valabilitatea poliţelor RCA încheiate la Euroins ar înceta, potrivit legii, în termen de 90 de zile, dacă societatea, aflată în prezent în insolvenţă, ar intra în faliment.
În acest caz, instituţia care va efectua plăţile către păgubiţi este Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Directorul general al Fondului, Mona Lucia Cucu, a precizat ce soluţii au la dispoziţie persoanele care au poliţe RCA la Euroins:
„Polițele de asigurare rămân în vigoare, deocamdată nu s-a deschis procedura de faliment, doar s-a ridicat autorizația. Asigurații Euroins au posibilitatea de a-și denunța această poliță și de a opta pentru asigurare la o altă societate de asigurare. Cei care au acum polițe valabile nu mai doresc să le continue. Ei trebuie întâi să trimită această denunțare către societate, după care să se adreseze Fondului cu această cerere de plată. Dacă vor decide să păstreze asigurarea în vigoare, atunci nu mai trebuie să facă ei acea denunțare, întrucât vor înceta de drept polițele. Dacă este un eveniment produs pentru care încă nu s-a deschis un dosar de daune, pot să adreseze o cerere de deschidere a unui dosar de daună la Fondul de Garantare” declară aceasta pentru Radio Cluj.
Șoferii care au suferit pagube în urma unui accident provocat de un autoturism cu poliță RCA emisă de Euroins se confruntă cu mari probleme la reparația mașinii, avertizează Asociatia Service-urilor Auto.
Aceasta spune că despăgubirile avizate sunt prea mici, iar daunele se plătesc cu mari întârzieri. Clientii sunt astfel împinși către „piața neagră”.
La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de polițe RCA active, potrivit informațiilor HotNews.ro.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.