nello construct

Ce rechizite oferă Ministerul Educației elevilor?! Este sau nu bătaie de joc? (VIDEO)

Ministerul Educației a anunțat că în acest an, elevii care provin din familii cu venituri mici pot primi, la cerere, un ajutor sub formă de rechizite școlare, în valoare de maximum 75 de lei.

Ajutoarele sub formă de rechizite sunt acordate, conform OG 33/2001, copiilor înscriși în clasele cuprinse între clasa pregătitoare și clasa a VIII-a, care provin din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei (50% din salariul de bază minim brut pe țară, care este în acest an de 3.000 lei).

Astfel, un ordin al ministrului Educației din martie 2023 a stabilit că elevii vor primi rechizite începând cu anul școlar 2023-2024, în valoare de 65 lei pentru un elev din învățământul primar și de 75 lei pentru un elev din învățământul gimnazial.

Ce rechizite oferă Ministerul Educației elevilor?! Este sau nu bătaie de joc?

O mămică a prezentat într-un video, postat pe TikTok, ce conține acest pachet de rechizite, adăugând faptul că este o bătaie de joc la adresa elevilor.

Din imagini, se poate vedea că rechizitele nu sunt de cea mai bună calitate, motiv pentru care mămica a decis să pună mâna pe telefon și să facă totul public.

Cu toate acestea, trebuie să ne gândim că există copii care nici rechizitele astea nu le au, iar unii internauți chiar asta i-au transmis mămicii prin comentarii.

Vă lăsăm video-ul mai jos și să ne spuneți voi dacă vi se pare sau nu o bătaie de joc la adresa copiilor.

 

@adriana.margarit12

Am facut acest clip pentru a vedea ce pot primi copiii de la stat. Copilul meu are tot ce i trebuie pentru scoala.Nu e vorba de mine in acest videoclip este vorba de faptul ca isi bat joc de copii.E imposibil sa dai astfel de rechizite,din nou spun,copilul meu are,ganditi va la copiii care chiar au nevoie de acestea si primesc asta. #romania #vabatetijoc #foryou #fy #taranoastra

♬ Opriți planeta – Puya & IRAIDA

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: