bani 2

Ce proiecte vor fi finanțate la Cluj prin Planul Național de Redresare și Reziliență?

Proiectele județului Cluj, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt Autostrada A3 Nădășelu – Poarta Sălajului, metroul și electrificarea căii ferate Cluj – Episcopia Bihor.

Pentru Autostrada Transilvania pe cei 42 de km de la Nădășelu la Poarta Sălajului se primesc  340 mil. euro prin PNRR.

Pentru proiectul Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, Căile Ferate Maghiare (MAV) au demarat implementarea proiectului de modernizare și electrificare a liniei care continuă proiectul românesc, în parametri asemănători cu standardul european. Aici au fost solicitați prin PNRR, 1.29 mld. euro.

De asemenea, metroul, un alt proiect important de infrastructură al Clujului, inclus în PNRR, ar trebui să primească prin program suma de 310 mil. euro.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – prin care România va primi peste 29 de miliarde de euro – a fost depus oficial la Comisia Europeană, a anunțat ministrul Proiectelor europene, Cristian Ghinea.

România ar urma să primească prin PNRR un total de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

 

Comentarii

ULTIMELE articole: