Ce poți face în cazul în care s-a uscat cerneala din imprimantă?

cartuș imprimantă

Așadar, ce poți face în cazul în care cartușul cu cerneală nu mai funcționează din cauză că cerneala s-a uscat? Care sunt posibilitățile pe care le ai? Este nevoie de înlocuirea cartușului sau mai ai și alte soluții?

Cum să recuperezi cartușul dacă cerneala s-a uscat?

Recuperarea unui cartuș cu cerneală uscată este posibilă, dar nu de fiecare dată. Acest fapt depinde foarte mult de perioada de timp în care imprimanta nu a fost folosită. Pentru a salva situația și pentru a putea imprima din nou, poți încerca să faci o curățare a capului de imprimare, fie prin metoda automată, fie prin metoda manuală. Curățarea automată a capului de imprimare se face folosind opțiunea existentă în meniul imprimantei instalat pe calculator, iar curățarea manuală se realizează cu ajutorul unei cârpe umede cu care se șterge cu atenție cipul cartușului pentru a nu exista resturi de cerneală. În unele cazuri, această acțiune are succes, în altele este nevoie de înlocuire cartuse imprimanta deteriorate pentru ca imprimarea să fie din nou posibilă.

Cum să previi uscarea cartușului de cerneală?

Pentru a nu ajunge în situația nedorită de a schimba cartușul sau de a te chinui să aduci cartușul cu cerneală uscată din nou la viață, este indicat să previi uscarea cernelii din cartuș. Pentru aceasta, cea mai bună măsură pe care o poți lua este să utilizezi în mod regulat imprimanta, pentru a nu permite capului de imprimare să aibă cerneală uscată. După fiecare utilizare a imprimantei, nu uita să o oprești, pentru a preveni nu numai uscarea cartușelor, ci și consumul de energie. De asemenea, pentru a evita deteriorarea cartușului de cerneală, fă verificările necesare periodic, dar nu uita să nu ții mult cartușele scoase din imprimantă pentru a evita uscarea capului de imprimare. De exemplu, pentru înlocuirea unui cartuș original ori compatibil , este nevoie de parcurgerea rapidă a pașilor de înlocuire pentru ca ulterior imprimarea să se facă în cele mai bune condiții și să nu apară neplăceri cauzate de uscarea cartușului de cerneală. După înlocuire, nu uita să aliniezi capul de imprimare, iar dacă mai există erori, să faci toate verificările necesare pentru ca procesul de imprimare să nu aibă de suferit. Alege să folosești în mod responsabil imprimanta și să o întreții corespunzător, astfel încât să nu ai neplăceri în funcționarea ei.

Şi sistemele cu tehnologie laserJet pot avea probleme din pricina capului de imprimare. Un dispozitiv ce utilizează toner HP44A, poate funcționa incorect, furnizând materiale de slabă calitate dacă capul de imprimare este deteriorat. Deci şi în această situaţie se impune înlocuirea componentei.

Sursa de imagine:
geppe / Shutterstock.com

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top