m install
nello construct

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a amenințat 4 polițiști din Câmpia Turzii, după un scandal în barul ”La gunoaie”?!

floris

Un bărbat din Câmpia Turzii, care a amenințat 4 polițiști din localitate, care erau în timpul serviciului, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu suspendare, conform deciziei Judecătoriei Turda din data de 12 ianuarie 2024.

Conform probelor din dosar, incidentul a debutat în data de 13 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, când cei 4 polițiști au fost direcționați pe strada Mureșului din Câmpia Turzii, la barul cunoscut sub denumirea de ”La gunoaie”, pentru că a existat o reclamație din partea unei femei, că un bărbat a intrat după ea în toaletă și i-a arătat organul genital. Lucru care nu s-a confirmat ulterior.

În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, femeia s-a manifestat agitat, iar concubinul ei, care era pe terasă, a luat un scaun și l-a ridicat deasupra capului, cu intenția de a o lovi pe o angajată a barului. În acel moment, polițiștii au intervenit și l-au încătușat pe agresor. Întrucât femeia a încercat să se împotrivească acțiunii polițiștilor, a fost încătușată și ea.

Cei doi, aflați în stare de ebrietate, au proferat injurii și amenințări la adresa polițiștilor, atât în zona barului, cât și ulterior pe mașina cu care au fost duși la Poliție și chiar în sediul Poliției, între orele 19.00-20.00! ”Îți fac felul”, a amenințat bărbatul. „Credeţi că nu vă prind? Unul şi unul. Cum îi prind, cum îi execut!”, și-a continuat bărbatul amenințările. De altfel, amenințările au ”curs” pe toată durata cât au fost reținuți la Poliție, pentru aplicarea măsurilor legale.

La plecare, inculpatul a făcut un gest care l-a șocat pe unul din cei 4 polițiști, respectiv s-a aplecat asupra mesei, l-a lins şi a afirmat „pe limbă de moarte mă jur că vă prind pe toţi şi vă rezolv”.

Trimis în judecată, fiind acuzat de 4 fapte de ultraj, bărbatul și-a recunoscut vina în fața instanței, în 10 ianuarie 2024, încercând astfel să beneficieze de o pedeapsă mai blândă.

”În concret, instanţa reţine împrejurările concrete în care au fost comisă fapta, astfel cum au fost descrisă mai sus, care denotă un grad de pericol social al faptei comise, dar și al inculpatului. Totodată, instanța va avea în vedere condiția inculpatului din cursul urmăririi penale faptul că a regretat fapta comisă, precum și datele care rezultă din fișa de cazier judiciar.

În acest sens instanța constată că la acest moment inculpatul nu figurează cu antecedente penale. Instanța va mai avea în vedere conduita inculpatului și urmările produse, concretizate în privința persoanelor vătămate, amenințările fiind de natură să le producă acestora o stare de temere.

Pentru infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului, legea prevede pedeapsa închisorii alternativ cu amenda, dar având în vedere considerentele arătate mai sus, instanţa va aplica acestuia pentru infracţiunea comisă, o pedeapsă cu închisoarea, apreciind că este singura sancţiune care poate îndeplini rolul educativ şi preventiv al pedepsei, acela de îndreptare a conduitei infractorului şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Având în vedere că la termenul de judecată din data de 10.01.2024 inculpatul a precizat că recunoaște săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei, solicitând că judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, fără a solicita administrarea de noi probe, instanţa urmează a da deplină eficienţă dispoziţiilor art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, potrivit cărora, dacă se va pronunţa condamnarea inculpatului, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul amenzii cu o pătrime.

În ceea ce priveşte pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiune, instanţa constată că limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracţiunea prevăzută de art. 206, alin 1 Cod penal sunt de la 3 luni la 1 an sau amendă, reţinând şi prevederile art. 257 alin. 4 Cod penal, potrivit cărora dacă fapta este săvârșită împotriva unui polițist în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu aceste limite se majorează cu 1/2 . La stabilirea cuantumului pedepsei, instanţa va avea în vedere că raportat la circumstanţele personale ale inculpatului, precum şi la împrejurările concrete în care au fost comisă fapta, se impune aplicarea unei pedepse orientate spre minimul special, stabilit în sensul mai sus arătat.”, a precizat instanța.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: