nello construct

Ce face o asociație de protecția animalelor din Turda, într-un oraș aflat la 120 km de noi?! Vaccinări antirabice, sterilizări, microcipări…

Asociația READC are sediul în Turda, însă marile lor acțiuni se desfășoară în alte localități din țară, în mod paradoxal, unde fac acțiuni de anvergură în ceea ce privește sterilizarea câinilor, vaccinarea antirabică și microciparea animalelor, în colaborare cu germanii de la Tasso.

Recent, ei au desfășurat o acțiune de amploare în Sighișoara, la 120 de kilometri de Turda, unde au desfășurat o campanie gratuita de sterilizare, identificare și înregistrare a câinilor și pisicilor, conform principiului german al Asociației TASSO e.V. La Turda au încercat să facă același lucru, însă președintele asociației READC, un turdean stabilit de mulți ani în Germania, spune că fostul administrator public, Dorin Apahidean, nu ar fi dorit astfel de acțiuni.

Principiile după care se ghidează sunt:
• Informarea cetățenilor – door to door
• Educarea elevilor – Abecedarul Responsabilității
• Înregistrarea animalelor
• Castrarea
• Favorizarea adopțiilor regionale.

”La Sighișoara am găsit un primar foarte responsabil ce dorește rezolvarea problemei, se implica personal…
Sincer, de acea ne implicăm de durată. Am sponsorizat extinderea și sălile la adăpost. Influența și disciplina saxonă este eficientă… încă. Pentru că Primăria Turda și Dl.Apahidean a refuzat colaborarea cu ce-a mai puternică Asociație din județ, facem fapte bune în primăriile responsabile. Așa le trebuie.”, ne-a spus Marin Bleidner.

Reprezentantul asociației turdene spune că este convins că problema câinilor fără stăpân nu se poate rezolva decât prin acțiuni integrate de acest gen, care să combine informarea populației, oferirea de sprijin pentru sterilizare gratuită, educația tinerilor și nu numai, înregistrarea animalelor și favorizarea adopțiilor regionale.

El spune că în ciuda faptului că s-au cheltuit sume semnificative pentru prinderea și capturarea câinilor fără stăpân, fenomenul nu a cunoscut un efect semnificativ, de reducere a numărului acestora. Nu este exclus, în opinia sa, ca fenomenul să fie întreținut tocmai de beneficiarii banilor respectivi, care nu au niciun interes să rămână fără ”obiectul muncii”.

Conform legii, proprietarii de câini sunt obligați să-i vaccineze antirabic, să-i sterilizeze și să-i înregistreze prin microcipare, amenzile fiind destul de mari. Însă, nu prea există control din partea asta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: