m install
nello construct

Ce amenzi riscă cei care închiriază locuințe în regim hotelier, fără certificare?

floris

Începând de anul acesta, românii care nu respectă prevederile legii 510/2022 în privința închirierii apartamentelor în regim hotelier, ar putea fi drastic amendați, conform noilor reglementări naționale și europene care urmează să fie implementate de la 1 ianuarie 2024.

O creștere semnificativă a ofertelor de închiriere în regim hotelier a fost observată în rândul românilor, cu peste un milion de turiști folosind astfel de servicii în primele zece luni ale anului 2023.

Începând din 2024, cei care nu dețin documente legale, precum un certificat de clasificare, nu vor putea să promoveze unitățile lor de cazare pe platformele specializate și vor fi pasibili de amenzi uriașe – 50.000 de lei!

Fie că vorbim despre platforme precum Booking sau Airbnb, reglementările rămân aceleași, iar conform noului ordin de ministru documentația ar trebui să conțină:

a) cerere standardizată, conform modelului prezentat în anexa nr. 31 la prezentele norme metodologice;

b) fișă standardizată privind încadrarea nominală a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri, conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice, după caz;

c) copia actului de identitate al persoanei fizice solicitante, proprietară a structurii de primire turistică;

d) acordul asociației de locatari/proprietari sau acordul proprietarilor cu care operatorul economic persoană fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical, din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă;

e) documentul din care să rezulte dreptul de proprietate asupra structurii de primire turistică precum și adresa unității respective.

Sursa: Gandul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: