Cazurile de viol și proxenetism, ascunse de Judecătoria Turda! De ce se ascund aceste cazuri?!

foto_032021_viol-scaled-1-p6frh6bvxdfq9zweyapnu1ojrpks2tkjmqb0194ar4

În timp ce Judecătoria Turda ascunde faptele de viol, încălcând astfel dreptul constituțional al cetățenilor de a fi corect informați, numărul cazurilor de viol în zonă crește alarmant (în 2020 a fost un număr dublu de cazuri intrate pe rolul instanței, comparativ cu anul precedent!). Judecătoria ascunde și alte fapte grave, cum ar fi proxenetismul. Dar… doar în anumite cazuri! În altele, se dau informații ”cu duiumul”! Nimeni nu a explicat de ce fac aceste diferențe și… care-i ”interesul”. Instituției, evident, că nu putem vorbi de interesul societății.

TurdaNews a solicitat informații despre 2 dosare înregistrate pe rolul Judecătoriei Turda. Este vorba despre un caz de viol (DP 5003/328/20210) și un caz de proxenetism (DP 4960/328/2021). Ambele sunt fapte extrem de grave, iar cetățenii au dreptul de a fi corect informați despre ceea ce s-a întâmplat (conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda).

Judecătoria Turda, însă, ne-a transmis că nu ne oferă nicio informație despre aceste dosare (documentul este la finalul articolului), invocând că ”ar putea aduce atingere intereselor persoanelor vătămate din dosarul de fond, dar și înfăptuirii justiției” (asta după ce Judecătoria a publicat NUMELE victimelor, în ambele cazuri, care au fost anonimizate abia după intervenția TurdaNews!).

De ce uneori ”se poate”, iar alteori ”nu se poate”?!

În alte cazuri, oamenii legii au oferit cu larghețe informații despre cazuri similare, iar opinia publică are dreptul de a știi de ce se fac aceste diferențe și de ce nu are dreptul de a fi corect informată în ORICE situație (cu protejarea victimelor, evident, dar nu a celor care au încălcat legea!).

Un caz de acest gen este cel al proxeneților din Turda, acuzați de fapte penale prin Spania. În acest caz, nu numai că Parchetul a transmis comunicat de presă special pentru acest caz, dar în presă au apărut și informații din rechizitoriul Parchetului, deși oamenii legii susțin că ”nu se poate”! Detalii AICI. Sunt interese diferite pe partea de înfăptuire a justiției, în aceste cazuri?! Nimeni nu a explicat.

Rămâne doar certitudinea că uneori ”se poate”, alteori ”nu se poate”, deși se invocă aceleași principii de transparență!

Cazurile din spatele dosarelor de viol și proxenetism, ascunse de Judecătoria Turda

Judecătoria Turda a decis să ascundă informațiile despre dosarul de proxenetism în care sunt acuzați Mocean Alin și Moldovan Costică. Ceea ce știm este doar faptul că Mocean Alin este în arest preventiv, iar Moldovan Costică este în procedură de control judiciar, fiind acuzați de ”proxenetism în formă continuată”, încă din 1 martie 2021.

TurdaNews a mai scris despre arestarea preventivă a lui Mocean Alin, când am relatat că este acuzat că a constrâns practicarea prostituției, cu 200 acte materiale de obținere foloase patrimoniale și 33 acte materiale de constrângere în perioada 17.04.2013 – 30.10.2018 și 15.04.2020 – 01.04.2021. El este acuzat și de încălcarea ordinului de protecție în formă continuată, pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

În cazul dosarului de viol, în care este acuzat Pozmoșan Dumitru, se știe doar că este în control judiciar, fiind acuzat de tentativă de viol, violare de domiciliu și distrugere. În rest… Judecătoria Turda ascunde totul.

Citește și:

Trei dosare cu infracțiuni de ordin sexual, înregistrate la Judecătoria Turda!

Probabil, Judecătoria Turda consideră că dacă bagă aceste cazuri grave, de infracțiuni sexuale, sub preș, situația este mai puțin gravă. Însă, statisticile oficiale demonstrează exact contrariul! Deși ne aflăm puțin dincolo de jumătatea anului, la Judecătoria Turda s-au înregistrat deja multe dosare de infracțiuni sexuale în acest an (și vorbim doar de cele care au ajuns în instanță!). Sunt 3 cazuri de viol, 2 cazuri de proxenetism (un caz super-mediatizat, iar altul… anonimizat) și 2 cazuri de act sexual cu un minor.

Într-unul dintre cazurile de act sexual cu un minor, Judecătoria Turda l-a condamnat pe Râza Alin Ioan din Ceanu Mare la 3 ani de închisoare CU SUSPENDARE, plus 80 de zile de muncă în folosul comunității, în situația căruia a dispus ”punerea de îndată în libertate a inculpatului R A -I dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”.

Despre acest caz, TurdaNews a relatat unele detalii

„La data de 17 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Câmpia Turzii au depistat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, din comuna Ceanu-Mare, județul Cluj, cercetat într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată și act sexual cu un minor.

În urma probatoriului administrat a reieșit faptul că în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, tânărul în cauză ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani, profitând de starea de teama pe care acesta i-o cauza”, a precizat IPJ Cluj.

Citește și:

Dosarul violatorului din Ceanu Mare, acuzat că a batjocorit o minoră de 14 ani, trimis în instanță!

Cu toate că infractorul nici măcar nu și-a recunoscut fapta, a primit ”cu suspendare”. Atenție: vorbim despre un tânăr de 21 de ani, care prin teamă a întreținut MAI MULTE relații sexuale (viol) cu o minoră de 14 ani!

Probabil, acesta să fie motivul pentru care Judecătoria Turda ascunde astfel de fapte?!

Constituția României, articolul 31: ”Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit.”

Documentul prin care Judecătoria Turda a decis să ”ascundă” informațiilor unor fapte grave de viol sau proxenetism:

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top