m install
nello construct

Cât de mult a crescut prețul produselor alimentare în România?

floris

Un nou raport Eurostat arată un ritm accentuat de creștere a prețurilor în România, al doilea din Uniunea Europeană. Însă, dacă facem însă o comparație cu media veniturilor, salariul minim brut la noi este mult mai mic decât în alte state europene.

Și mult mai mic, înseamnă de trei ori mai mic decât în Germania sau Marea Britanie.

În același timp, prețurile la unele produse de bază în România sunt egale sau mai mari!

Spre exemplu, un litru de lapte cu 1,5% grăsime costă 7,49 lei în România. Mai scump cu aproape 3 lei față de același tip de lapte din Germania. Iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care puterea de cumpărare a românilor este mult mai mică decât cea a germanilor și a englezilor.

La fel se întâmplă și când vorbim despre unt. În România ar costa aproximativ 14 lei un pachet de unt cu 82% grăsime. Dublu, în comparație cu Germania, și mai scump decât cel din Marea Britanie.

Dacă am vrea să achiziționăm de exemplu, produse de carmangerie, am observa că șunca feliată costă 12,99 de lei (129gr.) în România, adică cu cel puțin 3 lei mai mult decât în Anglia sau Germania.

Tot confom datelor Eurostat, România a avut în decembrie anul trecut a doua cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană.

Sursa: Euronews

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: