nello construct

Cât costă aprovizionarea pe iarnă? Vezi prețurile din Piața Centrală Turda!

În această perioadă turdenii și nu numai, își fac aprovizionarea pe iarnă cu legume și fructe de sezon.

Trebuie să ne gândim la un buget consistent înainte de-a cumpăra produse pentru sezonul rece pentru că producătorii locali „ne ard” serios la buzunare.

Luna octombrie aduce şi ultimele legume de toamnă, iar acum e momentul să-ţi umpli cămara cu provizii pentru sezonul rece. Oricum iarna se apropie deja cu pași repezi…

Am dat o „raită” prin Piața Centrală Turda să vedem care sunt prețurile în această perioadă. Cartofii roșii/albi costă cam 3 lei/kg; ceapa se vinde la 4-5 lei; varza la 3 lei/kg, dacă vrei varză tăiată gata și nu ai timp să faci asta acasă te costă dublu, adică 6 lei/kg. Usturoiul se vinde cu 25 lei/kg.

Fasolea boabe în funcție de dimensiune costă 12 sau 15 lei/kg. Zarzavaturile la legătură 4 lei, sau morcovii 5 lei/ kg, pătrunjel rădăcină 10-12 lei. Dovleacul pentru copt 4 lei/kg. Nu trebuie să cumperi unul întreg, se vinde și la bucată.

Dacă nu ai avut timp să pui  zacuscă pe iarnă, află că e destul de scumpă, 20 lei/borcan, bulionul 15 lei/litru, sau la sticlă de jumătate 8 lei.

Merele au prețuri variabile în funcție de soi și dimensiune 3-5 lei, prunele 7-8 lei/kg, strugurii de masă 10 lei, mai sunt și ceva pere autohtone pe piață pentru pofticioși și chiar porumb pentru fiert.

Dacă tragi linie și socotești trebuie să scoți din buzunar pentru aprovizionarea de iarnă câteva sute de lei doar pentru aceste produse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: