Castrul roman va intra în circuitul turistic

nello construct

Peste 23 de milioane de lei sunt puşi la bătaie pentru restaurarea, punerea în valoare şi introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a Va Macedonica, Potaissa Turda. Întreg procesul de restaurare se va întinde pe 4 ani, astfel încât în urma respectării termenilor contractuali, după primii doi ani, Castrul să fie vizitabil de către turişti.

Obiectivul general îl constituie îmbunătăţirea infrastructurii care să sprijine turismul cultural în aria cu vestigii din perioada romanilor. De asemenea se doreşte accesul publicului larg şi protejarea patrimoniului naţional, castrul de la Turda fiind singurul castru de legiune cu folosinţă îndelungată din România, care poate fi cercetat şi pus în valoare.

 

În cei patru ani vor fi executate lucrări de restaurare şi punere în valoare a castrului, construcţii noi şi amenajări la intrarea în Castru, reabilitarea şi modernizarea reţelelor de utilităţi, reabilitarea şi modernizarea străzilorperimetrale, şi asigurarea ccesului la acesta. Etapizarea proiectului cuprinde o suită de activităţi printre care şi construirea taberei arheologilor şi turnul belvedere, restaurarea şi amenajarea interiorului castrului, suprafaţa totală a construcţiei numărând nici mai mult, nici mai puţin de 23,37 ha.

 

Finanţarea investiţiei fiind acoperită în proporţie de 85% din totalul costurilor eligibile ale proiectului din fonduri structurale, 13% din fonduri de la bugetul de stat şi numai 2% din bugetul local.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: