m install
nello construct

Carnea de miel va fi scumpă de Paște! În ritmul ăsta oierii rămân fără clienți!

floris

Anul acesta carnea de miel va fi mai scumpă cu 20-25% față de anul trecut. Oierii se plâng de pe acum de lipsa comenzilor, dar nici nu lasă din preț.

Cel puțin până acum se anunță un Paște scump și nu vorbim doar despre carnea de miel. Și celelalte produse s-au scumpit, de la produsele de bază, până la verdețurile și fructele din piețe.

Carnea de miel, spun oierii din zona Turzii, este cam 25 lei/kg. „în viu”, astfel că mielul tăiat ajunge și la 40 lei/kg, susțin aceștia. Dacă până acum în preajma Paștelui erau deja comenzi, clienții nu se înghesuie încă să-și comande mielul de Paște deși, direct de la producător este mai ieftin.

Așadar, pentru un miel de aproximativ 15 kilograme, oamenii vor plăti peste 600 de lei. Prețul este mai mare în acest an din cauza hranei animalelor care este mai scumpă dar și a utilităților.

Și anul trecut au fost prețuri „astronomice” la carnea de miel și în supermarket, dar în preajma Paștelui le-au redus drastic din lipsă de clienți!

După ce au trântit în fața cumpărătorilor prețuri de peste 50 de lei/kg, profitând de tradiția sărbătorilor pascale în care se gătește miel, supermarketurile s-au văzut nevoite să reducă la jumătate prețul, de teama faptului că vor rămâne cu carnea de miel nevândută!

Reducerea a fost semnificativă, de la peste 50 de lei/kg la circa 25 de lei/kg.

Speriați de prețurile foarte mari la carnea de miel, mai ales într-o perioadă de criză în care au trecut printr-o iarnă cu facturi consistente la întreținere, mulți oameni au decis să renunțe la tradiția pregătirii mielului de Paște anul trecut.

Pe de altă parte, reducerea afișată de supermarketuri a arătat și adaosurile comerciale semnificative pe care le aplică acest gen de magazine.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: