Care este raportul de audiență zilnică al siteurilor de știri, în zona Turda – Câmpia Turzii?

turdanews record

Raportul de audiență pentru zona localităților Turda și Câmpia Turzii indică o situație foarte clară: siteul TurdaNews are o audiență zilnică mai mare cu 500% față de siteul clasat pe locul 2 pentru zona Turda și cu 405% mai mare față de siteul clasat pe locul 2 în zona Câmpia Turzii!

 

Pentru o comparație corectă s-au folosit aceleași date, respectiv cele furnizate de Trafic.ro, chiar dacă audiența TurdaNews este măsurată și prin BRAT/SATI (unde datele sunt semnificativ mai mari decât în cazul Trafic.ro), iar Trafic.ro are unele deficiențe în măsurarea corectă a audienței TurdaNews (exemplu pentru ieri: Trafic.ro a raportat 5.883 de ”unici” în cazul TurdaNews, în timp ce BRAT/SATI a raportat 9.218 ”unici”, iar Google Analytics – 8.693 ”unici”).

Concret, raportul de audiență pentru localitatea Turda este următorul:

audienta turda

De precizat că s-a luat ”unitate de măsură” audiența cea mai mică (RefleqtMedia) iar proporțiile celorlalte siteuri analizate s-a raportat la această audiență, indicând raportul ”de câte ori” este mai mare audiența unui site, față de siteul luat ca referință (cu audiența cea mai mică). Raportul indică faptul că TurdaNews are o audiență cu 500% mai mare decât TurdaInfo, cu 521% mai mare decât Ziarul 21, cu 728% mai mare decât inTurda și cu 1027% mai mare decât RefleqtMedia!

În ceea ce privește raportul de audiență al principalelor siteuri de informare pentru localitatea Câmpia Turzii, situația este următoarea:

audienta campiaturzii

Din datele pentru Câmpia Turzii reiese faptul că audiența zilnică este mai mare, în favoarea TurdaNews, cu 405% comparativ cu Ziarul 21, cu 615% comparativ cu RefleqtMedia, cu 639% comparativ cu inTurda și cu 665% comparativ cu TurdaInfo.

Raportul de audiență indică o situație foarte clară: cel mai citit site în zona localităților Turda și Câmpia Turzii este TurdaNews, la distanță foarte mare de orice alt site, în timp ce în cazul celorlalte siteuri diferența dintre ele este mai mică, poziția din clasament fluctuând în funcție de zile.

Conform BRAT/SATI, siteul de știri TurdaNews a avut ieri o audiență de 9.218 cititori unici, 2.013 dintre aceștia fiind din Turda, iar 648 din Câmpia Turzii. TurdaNews are foarte mulți cititori și din municipiul reședință de județ, respectiv Cluj-Napoca, ziua de ieri indicând 2.307 de ”unici” din această localitate. 

O altă metodă de comparare a audiențelor zilnice este cea furnizată de siteul visitorsdetective.com, care estimează audiența zilnică pentru orice site, indiferent dacă este monitorizat sau nu de o terță parte. Conform datelor furnizate de acest site (ultimul update: 7 august 2018), audiența zilnică a siteurilor locale este următoarea:

 1. TurdaNews – 4.287 cititori/zi
 2. Ziarul 21 – 414 cititori/zi
 3. inTurda – 152 cititori/zi
 4. RefleqtMedia – 110 cititori/zi
 5. ABC News Transilvania – 24 cititori/zi
 6. TurdaLive – 15 cititori/zi
 7. TurdaInfo – 15 cititori/zi
 8. InfoAries – 13 cititori/zi
 9. Ziar 15 Minute – 12 cititori/zi
 10. Actualitatea de Arieș – 8 cititori/zi
 11. AriesNews – 7 cititori/zi
 12. Campia eXpress – 4 cititori/zi
 13. Cotidian de Turda – 3 cititori/zi
 14. Stiri din Turda – 1 cititor/zi

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top