Care era „SPA-ul” turdenilor pe vremea bunicilor noștri?

nello construct

Se spune că o fotografie face cât 1.000 de cuvinte! Ceea ce nu putem reda în cuvinte, redăm în imagini cu un impact mult mai mare decât dacă am folosi prea multe vorbe goale.

Pe vremea bunicilor noștri, prin 1930, Valea Hășdate, din zona Cheile Turzii era „SPA-ul” turdenilor de la cea dată.

Un loc tocmai bun de scaldă, pe o vreme călduroasă de vară. Pe atunci nu se știa de piscine, ștranduri etc. Se foloseau acumulările naturale de apă, care erau accesibile pentru toată lumea.

Valea Hășdate este recunoscută pentru frumusețea ei naturală

Cu o lungime de peste 30 de km. Valea Hășdate este apreciată de mulți ca fiind o adevărată splendoare a naturii.

Frumusețea sa poate fi descoperită atât în Cheile Turzii cât și pe traseul celor 31 de km. Este practic un afluent al râului Arieș

Acest pârâu a săpat Cheile Turzii (prin ridicarea lentă a culmii de calcare jurasice). Un afluent de stȃnga al văii Hășdate este pȃrȃul-torent Vapa, cu confluență lȃngă cabana din Cheile Turzii. Acest torent a avariat grav, printr-o puternică viitură în anul 1899, vechiul adăpost (refugiu) din Cheile Turzii.

După ieșirea din Cheile Turzii, apa râului formează, până aproape de satul Cornești, Defileul Hășdatelor, ce prezintă o sumedenie de rupturi de pantă, cu repezișuri și cascade repezi.

Foto/I LOVE Turda.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: