m install
petlinii
nello construct

Cardurile sociale pentru români au provocat mai mult haos decât bine

zamblau eugen
floris

Beneficiarii programului „Sprijin pentru România” sunt confuzi și nimeni nu pare că știe cum să îi ajute. Aceștia ar trebui să primească 250 de lei pentru alimente pe cardurile sociale în patru tranșe, dar procesul pare să fie un haos total.

Peste 2,5 milioane de români cu o situația materială precară ar trebui să primească tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Cu toate că programul a intrat pe linie dreaptă încă din primăvară, funcționarii publici nu știu să informeze corect populația, iar oamenii se lovesc de roboți telefonici.

Reporterii Adevărul au încercat să contacteze instituțiile sociale din țară, inclusiv din județul Cluj, pentru mai multe informații.

După circa 8 minute de ascultat melodia vioaie pe care Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială o pune celor care așteaptă să fie preluați de un operator, avem un răspuns: „Nu aici trebuie să vă adresați, pentru că nu noi ne ocupăm, ci Ministerul Dezvoltării și Ministerul Muncii (n. red. – AJPIS face parte din Ministerul Muncii). O să vă dau un număr de telefon la care să sunați“.

Am primit două numere de telefon: primul, ni s-a spus, este de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar de fapt acesta aparținea companiei Edenred; al doilea ni s-a spus că este de la Sodexo și, într-adevăr, așa era. Sodexo și Edenred sunt operatorii privați care emit cardurile. Dacă suni la numele de telefon aferente acestora, nu vei avea ocazia să stai de vorbă cu o persoană, ci cu roboți cu mesaje pre-înregistrate care te îndrumă în funcție de problema pe care o ai: ți-ai uitat PIN-ul, ți-ai pierdut cardul, vrei să știi câți bani ai pe card sau când îți intră banii. Nu există niciun mesaj pentru cei care nu au primit încă aceste carduri.

Se pare că nici angajata AJPIS Cluj, la fel ca și cea din Harghita, nu a văzut ghidul privind voucherele sociale de pe site-ul instituției care-i plătește salariul, dar măcar aici am primit niște informații.”, relatează Adevărul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: