“Caravana Carierei” şi-a premiat astăzi câştigătorii la Colegiul Tehnic Turda

foto_092009_ctvu

Acţiunea intitulată "Caravana Carierei" s-a desfăşurat în zilele de 2-3 aprilie la Colegiul Tehnic de Construcţii ”Anghel Saligny” din Cluj Napoca, iar la Turda pe 5-6 aprilie la Colegiul Tehnic.

”Caravana Carierei” este un proiect implementat de Blocul Naţional Sindical (BNS), Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi două firme de consultanţă în afaceri din România.

Proiectul Caravana Carierei este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni!

Preşedintele BNS, Dumitru Costin prezent la Turda a declarat cu această ocazie că se pune la dispoziţia tinerilor un pachet integrat de servicii pe care elevii din anii terminali de liceu să-l utilizeze în acest moment decisiv al vieţii lor.

La finalul evenimentului, elevii de la Colegiul Tehnic au participat la o competiţie deschisă, un test de evaluare a cunoştinţelor acumulate pe parcursul celor două zile de instruire. 25 de elevi urmau să fie recompensaţi cu netboock-uri şi un abonamet gratuit la internet.

Potrivit directorului liceului, Teodor Mateescu, au fost angrenaţi în competiţie 80 de elevi, din care au fost selectaţi 25, toţi din clasele a XII a. Astăzi aceaştia au intrat în posesia premiilor.

Obiectivul principal al proiectului este asigurarea rutelor flexibile pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă în vederea creşterii gradului de ocupare pentru 3.500 de absolvenţi din învăţământul preuniversitar.

Acest obiectiv a fost îndeplinit prin realizarea Caravanei Carierei – eveniment flexibil şi mobil, conceput la nivelul şcolii care include o expoziţie mobilă şi seminarii educaţionale-suport pentru elevii aflaţi în an terminal din licee şi şcoli de arte şi meserii din 42 de unităţi şcolare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top