m install
petlinii
nello construct

Câmpia Turzii: Mai bine de o oră de discuții, pentru proiectul privind noul sediu al Poliției (VIDEO)

floris

Consilierii din Câmpia Turzii au discutat mai bine de o oră la singurul proiect de hotărâre care a fost pe ordinea de zi a ședinței de îndată, convocată de primarul Dorin Lojigan, respectiv cel al mutării sediului Poliției pe strada George Coșbuc nr. 24, în fosta clădire a incubatorului de afaceri.

 

În special, luările de cuvând au venit din partea unor consilieri care nu votaseră anterior proiectul de hotărâre.

Consilierul PSD Gheorghe Rece a acuzat faptul că în spațiul public s-a creat o presiune nefirească, ajungându-se chiar la amenințări, considerând că așa ceva nu este normal. El a precizat că niciodată nu a fost împotriva mutării sediului Poliției sau al înființării serviciilor de pașapoarte, permise auto și înmatriculări auto, ci doar a solicitat clarificarea unor aspecte de legalitate.

Gheorghe Rece a nominalizat câțiva politicieni PNL și jurnaliști, pe care i-a acuzat că s-ar afla în spatele campaniei de denigrare și amenințări la care a fost supus, menționând că votul său nu va fi acordat ca efect al acestei campanii, ci pentru că este nevoie de înființarea acelor servicii. Totuși, Rece a atras atenția că la Câmpia Turzii nu se vor înființa niște servicii clasice, ci foarte probabil vor funcționa 1 maxim 2 zile pe săptămână, ca birouri, pentru colectarea documentelor.

Un alt consilier local care n-a votat proiectul, Vasile Tot (PPU-SL), a spus și el că au existat câteva aspecte care trebuiau lămurite. Înainte de vot, chiar i-a solicitat primarului să lămurească anumite aspecte, iar secretarului municipiului să-și asume că decizia favorabilă luată de consilieri, pe baza documentațiilor și explicațiilor primite, este una legală.

În schimb, consilierul PSD Ionel Isac a anunțat că se va abține în continuare de la votarea acestui proiect, pentru că nu este genul persoanei care să cedeze în fața amenințărilor.

Înainte de vot, primarul Dorin Lojigan a încercat să lămurească câteva aspecte, apreciind că multe dintre ”problemele” invocate de consilierii care n-au votat inițial proiectul, nu aveau o motivație reală sau nu aveau importanța pe care le-a dat-o aleșii opozanți. Lojigan a spus că Primăria nu va cheltui bani pentru renovarea acelui sediu, că problema privind valoarea de inventar nu este relevantă (dincolo de faptul că aleșii locali votaseră valoarea de inventar, în toamna anului trecut) și le-a mulțumit consilierilor pentru că, în cele din urmă, au satisfăcut ”moftul” cetățenilor, care și-au dorit aprobarea acestui proiect.

La final, proiectul a fost aprobat fără nicio emoție, doar consilierul PSD Ionel Isac abținându-se să fie de acord cu proiectul propus de primarul Dorin Lojigan.

Mai jos puteți urmări înregistrarea transmisiunii LIVE VIDEO efectuată de TurdaNews:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: